x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Domnul şi doamna Meteo

Domnul şi doamna Meteo

de Oana-Maria Baltoc    |    27 Mar 2009   •   00:00
Domnul şi doamna Meteo

Pentru început să lămurim un lucru extrem de important. Nici Cătălin şi nici soţia, care îi este şi colegă la locul de muncă, nu sunt meteosensibili, aşa că fie ploaie, fie soare ei sunt pe baricade şi ne aduc din oră în oră veştile despre vreme.



Dincolo de faptul că sunt căsătoriţi, au un copil împreună, pe micuţul Luca, şi prezintă rubrica Meteo la Realitatea TV, Nora şi Cătălin sunt actori. Au absolvit amândoi Facultatea de Actorie, perioadă în care s-au cunoscut şi s-au plăcut. 

ACTORIA, MAREA DRAGOSTE
Firesc, i-am întrebat dacă îi ajută în vreun fel pregătirea din facultate la prezentarea buletinului meteorologic: "Probabil că da. Un actor transmite mai bine orice are de transmis, oriunde s-ar afla - pe scenă, pe sticlă, ori în viaţa reală", punctează Nora. Cât despre faptul că prezintă Meteo la modul serios, printre atâtea fete vesele şi decoltate, jumătatea cu fustă a familiei Dincă-Fumuru spune convinsă că "până la urmă rubrica Meteo este o treabă serioasă, punctuală şi maniera de prezentare este mai puţin importantă. Important este conţinutul. Lucru valabil, de altfel, în toate aspectele vieţii."

Dincolo de munca în televiziune, Nora mărturiseşte că există o lume aparte de care ea şi Cătălin vor fi legaţi întotdeauna, chiar dacă viaţa i-a aşezat, pentru moment, pe un alt drum: "Televiziunea are mirajul ei, care nu ne-a ocolit nici pe noi. Actoria rămâne însă marea dragoste şi esenţa existenţei noastre." 

COLECŢIONARUL DE CEASURI
În vreme ce Norei îi place patinajul, înotul, tenisul de câmp şi adoră să danseze, să scrie şi să recitească din când în când poeziile lui Nichita Stănescu, Cătălin colecţionează ceasuri. Urmarea? Este un tip punctual. "N-aş putea spune exact când a apărut această pasiune, dar îmi amintesc că de mic copil scotoceam în podul bunicilor în căutare de «comori». Acum, am în jur de 40 de ceasuri şi deja am o problemă de depozitare. Cel mai scump ceas este cel mai drag mie, un Zenith.

E o coincidenţă că e un ceas care «costă» mult. Chiar dacă era un ceas  ieftin, tot el era cel mai «scump». Mi-a fost oferit de un prieten foarte bun. Îmi place să colecţionez obiecte vechi, care au istorie, poveste. Tot din această pasiune s-a născut şi o a doua colecţie, cea de brichete. Revenind la ceasuri, cred că la ele contează cel mai mult designul, dar şi fineţea şi acurateţea mecanismului. Toţi prietenii mei ştiu deja ce răspund mereu la întrebarea «Ce-ţi doreşti de ziua ta?». Un ceas, desigur. Şi mai ştiu ceva, că întotdeauna am un ceas la mână şi, se întâmplă rar să întârzii la o întâlnire. Eu sunt un om punctual!"

În final, vă spunem că Nora are un moto în care crede: "Nu mor caii când vor câinii". Din experienţa sa de viaţă, prezentatoarea ne împărtăşeşte că "din păcate, prea des văd cai murind când vor câinii. Din fericire, eu sunt un cal încăpăţânat, care are de gând să mai reziste o vreme."

×
Subiecte în articol: vedete