x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Draga ucisă cu aperitive şi votcă

Draga ucisă cu aperitive şi votcă

de Veronica Bectas    |    25 Noi 2007   •   00:00
Draga ucisă cu aperitive şi votcă

Sunt furioasă foc! Vreau să prepar ceva rapid, care să-mi placă, să miroasă frumos, deosebit, suficient de dur, aţăţător, dar şi rafinat. Ca s-o ucid pe Draga! Pentru că nu m-a mai vizitat şi am băut cafeaua nemăcănită. Oare unde o fi?


Delicioase - PLINE DE RAFINAMENT

Sunt furioasă foc! Vreau să prepar ceva rapid, care să-mi placă, să miroasă frumos, deosebit, suficient de dur, aţăţător, dar şi rafinat. Ca s-o ucid pe Draga! Pentru că nu m-a mai vizitat şi am băut cafeaua nemăcănită. Oare unde o fi?

Â

Şi acum, gata, trebuie să pregătesc ceva mortal şi mă duc la magazinul de la parter, aşa, de o inspiraţie. La intrarea in magazin, inşfac un coş şi incep să iscodesc, cu ochii, rafturile cu preparate din brănză, ambalate atrăgător, apoi galantarul frigorific cu cele neambalate şi... nu simt nici un zvăc! Nici cel mai mic. Trec pe la mulţimea de produse conservate, aranjate frumos, pe sortimente. Nu-i ce-mi doresc. N-au tăria de a mă dezmorţi! Acum trec pe la vitrinele frigorifice pline cu pungi in care se află legume şi amestecuri de legume din cele mai variate. Eu mă uit la ele şi ele la mine!

Â

Intalnire cu victima. Mă indrept spre un galantar cu măsline, gogoşari şi castraveciori muraţi. Am cumpărat doi gogoşari mari. Na! Acum parcă mişcă ceva! Numai că... nu-i de ajuns. Trec pe la produse din carne. Beah! Acum mi s-a culcat de tot elanul! Şi cum nu era de ajuns, o zăresc pe Draga făcănd ochi dulci unei bucăţi de tobă, din galantarul cu mezeluri. Mă duc s-o inghesui, cu toate că era doar ea acolo. Tresări şi răse cu subinţeles, ca să-mi facă in necaz. Imi spuse că m-a văzut cănd am intrat şi s-a ţinut după mine. O credeam in stare de aşa ceva şi i-am zis că vreau ceva deosebit. Ea, la fel! Şi-a cumpărat tobă, mi-a zis că trebuie să plece pentru că vine instalatorul să-i repare ceva la baie şi s-a cărat. Intr-un fel m-am bucurat pentru că nu doream să mă influenţeze in alegerea mea şi apoi cum aveam s-o mai "omor" cu preparatul meu?! Am trecut la treaba mea şi am continuat cercetarea. M-am intors puţin şi... un miros fin, de peşte afumat, uşor sărat, mi-a mişcat interesul. Ah! S-a produs scurtcircuitul, flama! Şi... am luat două bucăţi de macrou afumat! Perfect! L-am amuşinat şi mi-am umplut plămănii de mirosul pe care-l căutam. Daaaa, fin şi dur, rafinat, aţătător...

Â

Acţiunea. Acum, revigorată, mă intorc acasă. La parterul blocului meu, cineva prăjise păine. Altă flamă! Da, imi aduc aminte perfect reţeta. Pregătesc totul, bag tava in cuptor şi apoi scot sticla de vodcă şi două păhărele pe care le aranjez frumos pe platou. Mirosul ucigător, pătrundea prin toate crăpăturile, către toate nasurile. Am scos sandvişurile şi le-am lăsat la răcit, le-am garnisit cu ceva maioneză şi verdeaţă şi... Şi Draga nu mai apărea! "Mă aşteptai, nu?!", imi zise ea dănd năvală. I-am dat o farfurioară cu sandvişuri şi am imbiat-o să le guste. Draga n-a stat pe gănduri şi a inceput să mănănce. "Lua-te-ar naiba! Credeai că n-o să vin, după ce m-ai omorăt cu mirosul?", şi se delecta cu gusturile care-i răscoleau simţurile. Am innobilat aromele cu o votcă ce a avut efectul pe care-l aşteptam. Draga, cu ochii inchişi, imi zise: "Dragă, aşa ceva iţi poate provoca un orgasm! Şi chiar o moarte!", mai zise ea muşcănd delicat dintr-un sandviş. Păi, chiar asta am şi vrut, ticăloaso! Am vrut să te omor cu ceva ce-ţi place, pentru că n-ai mai dat nici un semn de viaţă două zile! Ei, ce zici?, am intrebat-o. "Nimic! Mai omoară-mă şi altă dată!", imi zise şi se mai lăsă ciupită de incă un păhărel de votcă.

Â

veronica.bectas@jurnalul.ro

Â

Sandviş cu peşte afumat

Ingrediente: păine, două bucăţi macrou afumat, 200 g unt, Â două ouă, 100 gr măsline, doi gogoşari acri, două lămăi, piper, o legătură mărar şi pătrunjel, smăntănă sau maioneză.

Preparare: păinea se taie felii (12 bucăţi). Peştele se curăţă de piele, se dezosează, se rupe bucăţele ce se pun in zeama de la o lămăie, pentru o oră. Tava se unge cu unt. Feliile de păine se ung cu unt şi se aranjează in tavă, cu partea unsă in sus. Se pun ouăle bătute intr-o tigaie, atăt căt să se coaguleze puţin şi se trag deoparte, se adaugă gogoşarii tocaţi mărunt, storşi de zeamă şi rondele de măsline, apoi se montează pe fiecare felie de păine căte puţin. Peste ou se pune căte o bucată de peşte, se piperează, se toarnă puţină zeamă in care a stat peştele, se acoperă cu o felie subţire de lămăie şi se dă la cuptor, la foc iute căt să se prăjească păinea. Se serveşte rece, cu smăntănă sau maioneză şi verdeaţă tocată.

×
Subiecte în articol: bucataria de week-end dragă