x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Dulceață de căpșuni ca la bunica

0
12 Iun 2019 - 14:54
Dulceață de căpșuni ca la bunica

Pentru această dulceață avem nevoie de trei ingrediente:

1,5 kg căpșuni
1 kg zahăr
zeama de la o lamaie

Cum procedăm

Capsunile se curăță de codite,se spală in mai multe ape. Intr-un castron adanc se pune un strat de zahar si unul de capsuni, si tot asa pana am terminat capsunile. Deasupra trebuie sa fie zahar.  Totul se stropește cu zeama de la o lamaie si lăsăm la frigider pana a doua zi.
In aceasta perioada capsunile si-au lasat sucul, iar zaharul s-a topit.
Cu o paleta coatem capsunile, iar zeama ramasase pune intr-un vas in care fierbem dulceata. Lăsăm siropul la foc mic pana se leagă bine (pe o farfurie rece punem o picatura, iar aceasta trebuie să își păstreze forma), apoi adăugăm capsunile si lăsăm sa fiarba vreo 45 de minute. Trebuie să avem grijă să amestecăm să nu înceapă să se prindă sau să se ardă.
Borcanele se spală bine si se usucă in cuptor. Dulceata trebuie turnată fierbinte in borcanele calde (4 borcane de 400 g), după care le închidem și le întoarcem cu capacul în jos după care le infasurăm intr-o patura, lasandu-le sa se raceasca treptat.

Citeşte mai multe despre:   dulceata de capsuni,   gem de capsuni

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Transpiri mult? Cum să te descurci cu mirosul urât și petele de la axilă

Transpiri mult? Cum să te descurci cu mirosul urât și petele de la axilă
Transpiri mult, iar transpirația ta este urât mirositoare? Nu știi ce să faci cu asta și nici cu petele urâte care „strică” imaginea ta și deteriorează bluzele, la axilă? Cu totii stim cat de greu este...

Rețeta tradițională a cârnăciorilor Virșli

Rețeta tradițională a cârnăciorilor Virșli
Comunitățile tradiționale din județul Hunedoara sunt căutate de gurmanzi pentru cârnăciorii Virșli, specifici zonei. Rețeta acestor cârnați picanți, speciali, este veche de peste 300 de ani și a fost...

DEALUL LUI DUMNEZEU. Locul ULUITOR din ROMÂNIA unde trăiește un ANIMAL BIBLIC, UNIC în lume

DEALUL LUI DUMNEZEU. Locul ULUITOR din ROMÂNIA unde trăiește un ANIMAL BIBLIC, UNIC în lume
Nimeni nu are curajul să calce prin acele locuri, de frica unui animal unic în lume și extrem de periculos. Zona de stepă, cu stâncă, nisip și ierburi înalte din rezervația ”Dealul lui Dumnezeu”, în...

GALERIE FOTO: Street Delivery 2019. Strada a devenit o adevărată scenă pentru artişti.

GALERIE FOTO: Street Delivery 2019. Strada a devenit o adevărată scenă pentru artişti.
Galerie Foto A 14-a ediție Street Delivery București se concentrează pe inspirația scoasă în stradă prin artă, cuvânt, design, arhitectură, prin poeticile cotidianului, geografiile literare și metaforele orașului. Plus do...

Prăjitură cu fructe de sezon: Plăcintă cu cireşe

Prăjitură cu fructe de sezon: Plăcintă cu cireşe
Pentru această prăjitură avem nevoie de următoarele ingrediente: 6 gălbenuşuri 6 albuşuri bătute 250 g zahăr 250 g margarină sau unt 250 g făină 50 ml lapte 1 pachet cu zahăr vanilat 1 pachet cu...

Street Food In The Park: Mâncare stradală şi muzică live, de vineri până duminică, în grădina ParkLake

Street Food In The Park: Mâncare stradală şi muzică live, de vineri până duminică, în grădina ParkLake
O nouă ediţie a Street Food In The Park Summer Edition debutează vineri, timp de trei zile, în ParkLake Shopping Center, bucureştenii fiind invitaţi să sărbătorească vara într-o atmosferă relaxată şi...

Ansambluri din şase ţări la Festivalul Internaţional de Folclor "Muzici şi Tradiţii în Bucureşti"

Ansambluri din şase ţări la Festivalul Internaţional de Folclor "Muzici şi Tradiţii în Bucureşti"
Ansambluri din China, Serbia, Slovacia, Republica Macedonia de Nord, Ucraina şi România vor fi prezente la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor "Muzici şi Tradiţii în Bucureşti", care va...

Premierã în televiziune: Neatza transmite live, timp de o sãptãmânã, din Delta Dunãrii

Premierã în televiziune: Neatza transmite live, timp de o sãptãmânã, din Delta Dunãrii
Începând de luni, 17 iunie, matinalii de la Antena 1 puncteazã o nouã premierã în televiziune. Gaşca veselã de la Neatza cu Rãzvan şi Dani pãrãseşte platoul de televiziune şi se mutã în Delta Dunãrii...

Tartă la tigaie cu roșii și zucchine

Tartă la tigaie cu roșii și zucchine
Galerie Foto Este perfectă pentru orice masă din zi o astfel de Tartă la tigaie cu roșii și zucchine. Cu aluat fraged, crocant, mozzarella și legume, garnisită cu ou și ierburi uscate la suprafață, este chiar minunată a...

Alex și Monica Anghel, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu, Bella Santiago și Sorana Darclee Mohamad intră în jocul transformărilor, la Te cunosc de undeva!

Alex și Monica Anghel, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu, Bella Santiago și Sorana Darclee Mohamad intră în jocul transformărilor, la Te cunosc de undeva!
Galerie Foto 12 concurenți talentați și dornici de show vor intra în spectaculosul joc al transformărilor, în cel de-al 14-lea sezon al show-ului Te cunosc de undeva! În premieră, în acest sezon, în fața telespectatorilor...

Surorile Crudu s-au calificat în finala sezonului special Chefi la cuţite. Emisiunea, lider de audienţã la nivelul publicului comercial

Surorile Crudu s-au calificat în finala sezonului special Chefi la cuţite. Emisiunea, lider de audienţã la nivelul publicului comercial
Galerie Foto Emoţii mari pentru cele trei familii care au intrat aseară, alături de chefii Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu în bucătăria Chefi la cuţite, în ultimul battle al sezonului special. Războiul culinar a fost...

Dulceață de căpșuni ca la bunica

Dulceață de căpșuni ca la bunica
Pentru această dulceață avem nevoie de trei ingrediente: 1,5 kg căpșuni 1 kg zahăr zeama de la o lamaie Cum procedăm Capsunile se curăță de codite,se spală in mai multe ape. Intr-un castron adanc se...

Au început filmările pentru cel mai nou sezon al show-ului Te cunosc de undeva!

Au început filmările pentru cel mai nou sezon al show-ului Te cunosc de undeva!
Galerie Foto Cel de-al 14-lea sezon al show-ului Te cunosc de undeva!, prezentat de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși, promite să fie unul cu mari surprize, multă voie-bună și transformări fabuloase. Cei patru jurați, Ozana...

Echipa Neatza cu Rãzvan şi Dani jurizeazã în ultima confruntare pe echipe Chefi la cuţite

Echipa Neatza cu Rãzvan şi Dani jurizeazã în ultima confruntare pe echipe Chefi la cuţite
Galerie Foto În seara aceasta, de la 20:00, la Chefi la cuţite se va da startul ultimei confruntări pe echipe din sezonul special, dedicat familiilor şi totodatã se va decide şi ultima echipã care va ajunge în marea finalã...

Bogdan a șocat insula băieților încă din prima seară, dar nu și pe Gia: “Nu m-a surprins prea mult ce a făcut”

Bogdan a șocat insula băieților încă din prima seară, dar nu și pe Gia:  “Nu m-a surprins prea mult ce a făcut”
Galerie Foto Cea mai nouã ediţie Insula Iubirii, difuzatã asearã la Antena 1, a scos la iveală faptul că Alexandra nu îi este indiferentă lui Aurel. Reîntâlnirea cu femeia alături de care a avut cea mai lungă relație a...
Serviciul de email marketing furnizat de