x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Efectele minunate ale cartofilor dulci

Efectele minunate ale cartofilor dulci

31 Aug 2017   •   20:26
Efectele minunate ale cartofilor dulci

Delicioși și bogați în betacaroten, cartofii dulci sunt indicați a fi consumați cât mai des mai ales pe perioada toamnei când organismul are nevoie de un aport mai mare de vitamina C, scrie clicksanatate.ro.

Dacă vrei să te menții în formă și ești în cautarea alimentelor cu un conținut caloric scăzut atunci optează pentru cartoful dulce.

Cantitatea de potasiu regăsită în acest aliment joacă un rol important în menținerea sănătății musculare. Pe lângă potasiu îți oferă și o bună doză de calciu, fier și proteine.

Studiile efectuate  au scos la iveală faptul că un consum constant  al cartofului dulce poate scădea riscul de apariție a numitor afecțiuni precum diabet, obezitate,boli ale aparatului cardiovascular sau ale tenului, favorizează pierderea surplusului de kilograme și oferă un plus de energie.

Mențin indicele glicemic scăzut
În cadrul unui studiu publicat în „Journal of Medicinal Food“, este precizat faptul că acest aliment poate menține indicele glicemic scăzut tocmai datorită fibrelor pe care le conține.

Astfel, persoanele care suferă de diabet de tip 1 dacă aleg să consume mai multe alimente bogate în fibre printre care și cartoful dulce se vor bucura de un nivel mult mai scăzut al glucozei în sânge iar persoanele cu diabet de tip 2 vor observa nu doar îmbunătățiri ale nivelului de glucoză în sânge dar și a lipidelor și a insulinei.

×
Subiecte în articol: cartofi dulci cartofi