x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Escoffier artistul - Inventatorul conservelor

Escoffier artistul - Inventatorul conservelor

de Cristina Andreea Catana    |    21 Mai 2006   •   00:00
Escoffier artistul - Inventatorul conservelor

Renumitul bucatar, George Auguste Escoffier, a mostenit dragostea pentru bucatarie de la bunica lui.

George Auguste Escoffier a fost unul dintre discipolii marelui bucatar Antoine Careme. Ca si mentorul sau, Escoffier a incercat prin munca sa sa schimbe modul de preparare a bucatelor, reusind sa modeleze si personalitatea bucatarilor. Nascut in 1846 in Franta, acesta s-a dovedit de mic un artist, reusind sa-si impresioneze profesorii de desen. Dragostea pentru bucatarie a mostenit-o de la bunica lui, pe care a iubit-o foarte mult.

BIOGRAFIE. La 19 ani a fost cooptat in echipa de bucatari a restaurantului Le Petiti Moulin Rouge, localul cel mai la moda la acea vreme in Paris. Cand a inceput razboiul franco-prusac, a fost ales ca bucatar-sef al trupelor de la Metz. Atunci a fost perioada in care Escoffier s-a gandit foarte serios la metodele cele mai practice de conservare a carnii, legumelor si a sosurilor. Adevarata cariera in arta culinara a inceput-o in 1872, la Hotel du Luxembourg, in Nisa. Dupa patru ani isi deschide propriul restaurant la Cannes. In 1903, scrie "Ghidul Culinar", o carte de referinta pentru bucatari.

Anul 1890 l-a gasit la Hotelul Savoy, unde Escoffier a avut un succes extraordinar. Pentru a-i multumi pe clienti, prepara feluri speciale pentru ei. "Piersica Melba" este unul dintre ele, gandit special pentru cantareata Nellie Melba.

×
Subiecte în articol: bucataria de week-end escoffier