x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Esente tari. Cupidon din bucătărie

Esente tari. Cupidon din bucătărie

de Magda Cristina Ursache    |    13 Dec 2013   •   18:35
Jamie Oliver a depăşit deja de multă vreme stadiul de vedetă a micului ecran. Pe lângă participarea - nu de Oscar, e adevărat - în varianta britanică a filmului de succes internaţional "Ratatouille", el e şi vedetă de muzică rock şi o personalitate în lumea gastronomică. Nu degeaba a gătit şi pentru Tony Blair, pe vremea când era încă prim-ministru al Marii Britanii, ca şi pentru actualul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama. 

"LOCUL UNDE SE ÎNTÂLNESC ÎNDRĂGOSTIŢII...DE MÂNCARE"
Dar statutul de vedetă al lui Jamie nu se limitează aici. O dată cu avansarea tehnologiei, Jamie a ajuns şi star online. Şi, ca orice vedetă care se respectă, are şi site şi blog, ba are chiar şi pagină de Facebook. Un asemenea om modern nu se poate limita doar la gătit. Aşa că a intrat şi în industria parfumurilor, pentru că, se ştie, nu îţi trebuie doar mâncare bună, ci şi un pic de atmosferă. Iar dacă tot avem şi bucate delicioase şi atmosferă, ce mai lipseşte? Evident, doi îndrăgostiţi care să se bucure de ele. 

Urmând parcă această logică, Jamie s-a hotărât să se implice şi în vieţile amoroase ale oamenilor, pe post de peţitor. Acest lucru se întâmplă pe site-ul său, unde a creat o secţiune de întâlniri virtuale. Făcând echipă cu unul dintre cele mai mari site-uri de servicii matrimoniale - Match.com - această secţiune vrea să reunească burlacii prin intermediul pasiunii lor pentru mâncare. Pe lângă informaţiile generale care sunt postate pe orice interfaţă de acest gen, portalul, al cărui motto este "Locul unde se intâlnesc îndrăgostiţii... de mâncare", oferă o mulţime de informaţii folositoare şi idei pentru o primă întâlnire sau o seară romantică.

SFATURILE PEŢITORULUI
"Nu se ştie niciodată, am putea avea prima nuntă din alianţa Jamieoliver.com şi Match.com.", scrie bucătarul pe site-ul lui. "Şi eu aş putea să ofer serviciile de catering!"

Iar o primă nuntă nu pare chiar atât de improbabilă, mai ales văzând recomandările lui Jamie. Meniurile lui includ crostini cu mozzarella şi chilli, ca antreu, urmate de ton cu lămâie şi garnitură de tăiţei cu ierburi, chilli şi lămâie şi, ca desert, şerbet de lămâie şi mentă, toate cu scopul de a delecta simţurile şi a crea o atmosferă relaxată în care cei doi să se poată cunoaşte mai bine. Gândindu-se chiar şi la "sărutul de noapte bună", Jamie exclude din aceste meniuri preparatele cu usturoi. 

În cazul în care doar meniul nu este de ajuns pentru ca întâlnirea să poată fi declarată una reuşită, mai putem găsi şi sfaturi despre cum să alegi un restaurant pentru o primă întâlnire, ca de exemplu: du-te undeva unde ai mai fost, pentru a evita surprizele neplăcute, dar nu într-un loc unde mergi prea des, ca nu cumva partenerul să creadă că te duci acolo la orice întâlnire, cu oricine. Mai primeşti şi sfaturi despre cum să interacţionezi cu chelnerii - lasă un bacşiş generos, de cam 20%, cum să procedezi cu nota de plată - probabil că va plăti el totul, dar nu se ştie niciodată, aşa că nu te strecura la baie exact când apare nota de plată. 




Alte articole descriu tipurile de mâncare care te pot "impulsiona" să te îndrăgosteşti. Printre acestea se regăsesc brânza, sushi-ul şi seminţele de dovleac. Iar partea bună este că acces la aceste informaţii nu au numai cei care îşi creează un cont, ci şi cei care sunt în vizită pe site.

DRAGOSTEA TRECE PRIN STOMAC
Înţelepciunea populară ştia ea ce ştia când a născut proverbul acesta. Studiile efectuate de cei de la Match.com au arătat că e adevărat. "Peste 45 % dintre membrii noştri vor un partener care să ştie să gătească", spune directorul de marketing al site-ului, Karl Gregory. Poate mulţi ar spune că nu a fost o mişcare prea inteligentă asocierea cu Jamie Oliver, că e puţin cam în afara sferei lui de lucru. 

Dar, dacă stăm să ne gândim, el e căsătorit cu iubita lui din adolescenţă, Jools, încă din 2000 şi au şi trei copii împreună. Aşa că, până acum, el a avut cam 100% rată de succes. "Mereu am crezut că mâncarea are puterea de a atrage oamenii împreună, fie că e vorba de familii sau de îndrăgostiţi, spune el, şi m-am gândit că ar fi grozav dacă oamenii cărora le place mâncarea ar ajunge să se placă şi între ei." 

O uniune profitabilă
 

Pe lângă posibilitatea de a-ţi găsi sufletul pereche pe care această uniune o oferă oamenilor interesaţi, este şi o acţiune profitabilă pentru cele două părţi implicate. Match.com are înregistraţi în prezent 6,5 milioane de membri şi se aşteaptă la o creştere semnificativă, datorită gurmanzilor care accesează site-ul lui Jamie lunar, cam 1,4 milioane de vizitatori. Nici pentru Jamie nu e o idee rea. Site-ul lui va fi promovat şi poate, măcar de dragul de a face un gest romantic pentru partenerul de viaţă, va reuşi să convingă mai mulţi oameni să se aşeze în faţa aragazului.

Jamieoliver.com/dating oferă o perioadă de încercare de 72 de ore în care membrii să împărtăşească cât mai multe informaţii despre dragostea lor pentru ciuperci şi culesul de ciuperci. Poate nu vă veţi găsi jumătatea în acest fel, dar numai la gândul că Jamie se va ocupa de mâncarea de la nunta voastră în cazul în care v-aţi găsi perechea, vă face să încercaţi măcar, nu-i aşa?



×
Subiecte în articol: răs răsul boli infectioase