x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Euforii... pascale

0
16 Apr 2009 - 00:00
Euforii... pascale

Se numesc Nicolai Tand şi Susan Yahia şi sunt vedetele emisiunii "Euforia Cuisine" (de la Euforia TV, bineînţeles!).



Nicolai a locuit o vreme în Franţa şi a fost manager al unor restaurante de pe celebra Riviera, la Monaco şi St. Tropez. Este expert în bucătării sofisticate - zice francezul: "Noblesse oblige", iar nobleţea artei culinare din Hexagon "obligă" la păstrarea unui standard al rafinamentului în bucătărie.

Susan s-a născut în Sudan, a locuit în Kuweit şi Libia, dar a ales până la urmă să trăiască în România. Între Europa şi Africa, în materie de gastronomie, Susan alege... Asia. Este adepta mâncărurile picante, pregătite cu condimente orientale, dar nu refuză nici o porţie de sărmăluţe sau de chifteluţe marinate, în cel mai pur stil românesc.

Cei doi s-au întâlnit pe platourile de filmare ale emisiunii "Euforia Cuisine"... Şi tot acolo au creat un meniu de Paşti, pe care s-au hotărât să îl ofere şi cititorilor Jurnalului de bucătărie. Un meniu pe care l-am putea înscrie în sintagma "euforii pascale"...

Cotlet de miel cu ratatouille

Ingrediente: 250 g coastă de miel, făină, pesmet, un ou bătut, o roşie, o vânătă, doi ardei graşi, un dovlecel, două ciuperci , o ceapă, un usturoi, parmezan, mozzarella, mămăligă, sos de muştar, ulei de măsline, sare, piper.

Preparare: Coasta de miel se fragmentează, se dă prin făină, prin ou şi prin pesmet. Apoi se pune la prăjit în ulei de măsline încins. Usturoiul, ceapa, dovlecelul, ciupercile, vânăta şi ardeii se taie rondele şi se pun la prăjit în ulei de măsline timp de 10 minute, pentru a le păstra crocante. Peste mămăliga deja fiartă şi răcită se pun caşcaval, mozzarella şi pesmet şi se lasă 5 minute la cuptor la gratinat. Spre finalul coacerii legumelor se adaugă şi roşiile şi se mai lasă timp de 5 minute la prăjit. Se aşază toate preparatele pe un platou peste care se adaugă sosul de muştar. Sosul de muştar conţine boabe de muştar şi ulei de măsline.

Salată cu ouă:

Ingrediente: ouă, lobodă roşie, ardei roşu, castravete, măr, ciuperci, porumb, ceapă, lămâie, ulei de măsline.

Preparare: Se taie ouăle fierte, castraveţii şi ciupercile felii subţiri. Mărul, ceapa roşie, ardeiul roşu se taie fâşii. Toate legumele se amestecă într-un bol împreună cu lobodă tăiată mărunt şi porumb. Pe un platou se aşază legumele, deasupra lor feliile de ouă, de jur-împrejur, se stropesc cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Se decorează cu roşii şi felii de lămâie.

Ouă umplute


Ingrediente: ouă fierte, brânză de vaci proaspătă, ton în ulei, ceapă verde, piper, zeamă de lămâie, pătrunjel, roşii, lobodă sau salată.

Preparare: Pentru umplutură se pun într-un vas brânza de vaci proaspătă, tonul, ceapa verde tocată, piperul, zeama de lămâie şi mixează cu blenderul până se obţine pasta. Cu ajutorul unei pungi (sau chiar cu o linguriţă)  se umplu ouăle cu amestecul obţinut. La final de decorează cu pătrunjel, felii de roşii şi frunze de lobodă sau salată.

Ruladă de miel cu piure de păstârnac şi cremă de ardei

Ingrediente: pentru rulada de miel:  pulpă de miel, pătrunjel proaspăt, ceapă şi usturoi verde, salvie, ardei gras roşu, sare, piper, vin roze, ulei de măsline; pentru piureul de păstârnac:  păstârnac, smântână lichidă (32% grăsime), lapte degresat, sare, ulei de măsline;  pentru crema de ardei: ardei gras, sare, piper, ulei de măsline.

Preparare: Pulpa de miel se întinde şi se crestează pe toată suprafaţa cu ajutorul unui cuţit (este de preferat ca pulpa de miel să fie partea din spate, deoarece este mai cărnoasă şi nu are fibre). Se aşază în mijlocul pulpei de miel, astfel pregătite: verdeaţa, pătrunjelul verde, ceapa şi usturoiul verde, salvia şi câteva felii de ardei gras. Se asezonează cu sare şi piper şi se rulează. Apoi se leagă cu aţă pentru alimente. Rulada se trage la tigaie pentru a căpăta o crustă. Se aşază apoi într-o tavă, se toarnă vin (se poate amesteca vinul alb cu cel roşu), se adaugă pătrunjel, ceapă şi usturoi verde, frunze de salvie, după care se lasă la cuptor timp de 40 de minute. Pentru piureul de păstârnac se fierbe păstârnacul, apoi se adaugă smântână lichidă, ulei de măsline si se mixează.

Pentru a subţia piureul se poate adăuga lapte degresat. Se pune sare după gust. Pentru crema de ardei gras, ardeii graşi se coc sau se prăjesc în tigaie, se curăţă şi se blendează cu puţin ulei de măsline până se obţine o pastă.

Pe platou se aşază felii de ruladă de miel, piure de păstărnac şi, alături, crema de ardei.

Citeşte mai multe despre:   ulei,   măsline,   ardei,   miel,   calendar gastronomic

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Grădinile celebrului castel al regilor Angliei va fi deschis turiștilor

Grădinile celebrului castel al regilor Angliei va fi deschis turiștilor
Una dintre reşedinţele oficiale ale reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, îşi va deschide grădinile pentru public, prima dată în peste 40 de ani, transmite Reuters. Turiștii vor putea face un...

Palatului Regal din Șoseaua Kiseleff - detalii puțin știute

Palatului Regal din Șoseaua Kiseleff - detalii puțin știute
Deși se află pe unul dintre cele mai frumoase bulevarde ale Bucureștiului, ar trece, poate, neobservată, în plimbările noastre la Șosea, dacă nu i-am ști, dinainte, povestea... O poveste aproape la fel de...

Metodă rapidă de învățare a unei limbi străine... în vacanță

Metodă rapidă de învățare a unei limbi străine... în vacanță
Poate n-o să stai chiar la un hotel de 5 stele – o fi de 4, ori numai de 3 – dar cu siguranță felul în care vei consuma o astfel de vacanță merită punctajul maxim. Și asta pentru că vei beneficia de...

Biserici protejate din România. Trece-le pe lista de obiective de vizitat în vacanță

Biserici protejate din România. Trece-le pe lista de obiective de vizitat în vacanță
De fapt, dacă ar fi să luăm ca structură de rezistență arcul carpatic, urmându-l de o parte și de alta a semețelor lui vârfuri, nu trei cercuri concentrice ale credinței am afla, ci mult mai multe, din care...

Athos - sfaturi pentru pelerini

Athos - sfaturi pentru pelerini
Oricât am lărgi conceptul de turism religios, la Athos, călătorul nu mai e turist, ci pelerin. Cu avantajele și dezavantajele sale. Ortodoxia slujită la Athos, ca și cea repovestită în paginile...

Cascada Măgura a fost introdusă în circuitul turistic național

Cascada Măgura a fost introdusă în circuitul turistic național
Cascada Măgura a fost introdusă în circuitul turistic local și național de către Primăria comunei Moisei. Aceasta a fost descoperită recent în Munții Rodnei. "Primăria Moisei a dus la îndeplinire planul...

Târnava Mare, raiul bicicliștilor, în pandemie

Târnava Mare, raiul bicicliștilor, în pandemie
Galerie Foto Nevoia de a-și petrece concediul cât mai departe de locurile aglomerate i-a îndreptat pe mulți români către traseele pe care se parcurgeau, până anul acesta, cele mai pitorești concursuri de ciclism. O pistă de...

Noi destinații izolate pentru un concediu în siguranță

Noi destinații izolate pentru un concediu în siguranță
Galerie Foto Sănătatea turiștilor este cea care conferă acum confort, în vacanță, iar românii au ales, în prima parte a sezonului estival, zonele izolate din România, redescoperind destinații aproape uitate până la...

Grecia impune turiștilor taxă pentru servicii medicale

Grecia impune turiștilor taxă pentru servicii medicale
Turiștii care merg în Grecia vor plăti o suprataxă de 20 de euro pentru asistența medicală primită pe perioada vacanței în această țară. Este pentru prima oară când autoritățile impun această măsură,...

Doliu în presa românească. A murit un mare jurnalist de la TVR

Doliu în presa românească. A murit un mare jurnalist de la TVR
Doliu în presa românească. Sorin Burtea, unul dintre cei mai importanți și experimentați jurnaliști, a murit luni, la vârsta de 67 de ani. De-a lungul deceniilor, Burtea s-a făcut cunoscut pentru emisiunile...

Turismul din Spania se prăbușește. Cu 98% mai puțini străini au vizitat țara în iunie 2020

Turismul din Spania se prăbușește. Cu 98% mai puțini străini au vizitat țara în iunie 2020
Numărul turiștilor străini în Spania a scăzut cu 98% în luna iunie 2020, față de perioada similară din 2019, arată datele Institutul Naţional de Statistică (INE), citat de Reuters. 204.926 de...

Focar Covid-19 la TVR. Al șaptelea angajat, depistat pozitiv la noul coronavirus

Focar Covid-19 la TVR. Al șaptelea angajat, depistat pozitiv la noul coronavirus
Încă o persoană din Televiziunea Publică a fost depistată pozitiv la testul COVID-19, a anunțat Televiziunea Română Potrivit procedurilor, a fost anunţat medicul de familie şi Cabinetul Medical al...

Albinele, specie pe cale de dispariție

Albinele, specie pe cale de dispariție
Albinele există pe pământ de zeci de milioane de ani, practic ele au evoluat odată cu plantele. Fără ele, principalele polenizatoare ale planetei, nu am avea majoritatea fructelor și legumelor folosite astăzi...
Serviciul de email marketing furnizat de