x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Festin românesc

Festin românesc

de Maria Belu    |    23 Mar 2011   •   20:56
Festin românesc
Sursa foto: Andreea Aron/Jurnalul Naţional
157910-bucate03-12-5.jpgZeci de producători îşi vor da întâlnire cu bucureştenii în zilele de 25, 26 şi 27 mar­tie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, din Ca­pitală. Evenimentul Festin Românesc-Târg de Bunavestire, organizat de SC Sonimpex Serv Com SRL, îi ade­meneşte pe amatorii de produse tradiţionale româneşti cu brânzeturi rafinate, zacuş­te, prăjituri maramureşene,  pastramă de oaie, de gâscă şi raţă, preparate din carne de porc făcute după reţete mol­do­veneşti. La târg se vor organiza şi concursuri delicioase, ce au ca premii magiun natural de prune de Topoloveni.

Mimă culinară
O dată cu venirea primă­verii, în cadrul promoţiei „Maggi 500 de familii fe­ri­cite” s-a demarat o caravană naţională în şase oraşe. În perioada 20 mar­­tie-9 aprilie, alături de actriţa Paula Chirilă a fost organizat pentru pri­ma oa­ră în România un concurs de mimă culina­ră. Lan­sarea campaniei a avut loc într-un hipermarket din Bucureşti, unde pă­­rinţi, bunici şi copii s-au întrecut la mimat reţete culinare. Pe lân­gă multă distracţie, ei au fost răs­plă­tiţi şi cu multe premii.

Zilele Basarabiei la Bucureşti
În perioada 25-27 martie, la Bucu­reşti se organizează cea de-a patra ediţie a Festivalului „Zilele Basarabiei la Bucureşti”, cu ocazia împli­nirii a 93 de ani de la unirea Basa­ra­biei cu România. Din program: conferinţă pe tema Unirii, expoziţie de afişe artistice pe tema Utopia podului de flori, prezentarea filmului basarabean. Pe lângă acţiunile culturale, cea de-a patra ediţie a festivalului îi va reuni pe cei implicaţi la o seară românească.

Chile întâlneşte Franţa
Joi, 17 martie, la Boutique du Pain, din Bucureşti,  s-a desfăşurat evenimentul „Chile întâlneşte Franţa”. În acorduri sud-americane, cei prezenţi s-au putut bucura de vinuri bune şi de cele mai reuşite combinaţii de brân­zeturi fran­ţuzeşti delicate, President. Vi­nu­rile, oferite spre degustare, au fost de la Vinchille, Castillo de Molina şi 35 South. Vizitatorii s-au putut întoarce acasă cu vinul preferat.

Târg de bucate tradiţionale
În zilele de 19 şi 20 martie, Muzeul As­tra din Sibiu a organizat un nou târg cu bucate tradiţionale şi ecologi­ce. Pro­dusele au fost făcute după reţe­te tradiţionale. Pro­du­cătorii au venit din judeţele Sibiu, Alba şi Mureş. Cei pre­zenţi au putut degusta şi cumpăra pră­jituri de casă, pră­jituri săseşti, pâi­ne coaptă pe vatră, brânză telemea din Mărgi­nimea Sibiului, brânză de burduf, caş de vacă sau de oaie, pre­pa­rate din carne, ceaiuri, dulceţuri şi altele.

Salon de carte
În perioada 18-21 martie, la Paris, s-a organizat un salon literar, cu numeroa­se cărţi din diverse dome­nii. Anul acesta, salonul a avut cinci mari teme. Au fost prezenţi scriitori şi căr­­ţile lor din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norve­gia şi Suedia. Ca în fieca­re an, nu au lipsit cărţile de gastronomie. Pe lângă sesiu­nea de comunicări, dezbateri, proiecte, pre­zen­tări şi autografe, au avut loc şi degustări ale unor produse specifice ţă­rilor nordice prezente în expoziţie.

Stupul, cea mai veche farmacie!
Începând de vineri, 8 aprilie, şi până duminică, 10 apri­lie, bucu­reştenii, cu mic cu mare, sunt aşteptaţi la Târgul Naţional al Mierii – ediţia de primăvară 2011, eveniment organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România. Peste 90 de expozanţi – producători şi procesatori de miere – îi vor aştepta pe cumpărători cu miere, polen, propolis, lăptişor de matcă, dar şi produse apiterapeutice şi cosmetice.

×
Subiecte în articol: culinar