x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Festivalul brânzei.

Festivalul brânzei.

de Carmen Dragan    |    01 Iun 2011   •   21:00
Festivalul brânzei.

In perioada 3-5 iunie, in localitatea Little Chute, in Wisconsin, se organizeaza Festivalul branzei. 'Cine mananca cel mai mult cas' este titlul celui mai hazliu concurs organizat cu aceasta ocazie. Un alt concurs este pentru profesionisti: 'Cel mai bun tort de branza'. Nu va lipsi parada branzeturilor, in care vor fi prezentate diverse sortimente care se potrivesc in anumite momente ale zilei. Nici copiii nu sunt uitati, caci ei vor avea parte de plimbari, carnaval si diverse jocuri distractive.

Sarbatoare traditionala
In sudul Statelor Unite exista un pre­pa­rat numir livermush (facut din fi­cat de porc, marar, piper si sal­vie). El pa­re a fi adus de colo­nistii ger­mani din Philadelphia. Acest prepa­rat tra­di­ti­o­nal are si o sar­ba­toare in Caro­lina de Nord, mai exact in loca­lita­tea Ma­rion. Festivalul li­vermush se or­ga­­nizeaza la 3 iunie. Cei pre­zenti vor putea participa la concursuri de ga­tit. Vor avea ocazia sa urmareasca de­mons­tratii de gatit si se vor pu­tea in­­toar­ce acasa cu preparate.

Distractie greceasca
Din anul 1967, in Newport News, Virginia, in perioada 2-5 iunie se organizeaza un festival grecesc, in care intreaga cultura elena este foarte bine pusa in evidenta. Cei prezenti la festival vor avea parte de acorduri de muzica greceasca pe care vor putea si dansa si multe produse specifice acestei tari: tzatziki, spanakotiropita (salata de spanac), ghiuvarlakia (un fel de ciorba cu perisoare), sudzukakia (chiftele marinate cu ­chimen) si multe alte bunatati.

Jazz, capsune si voie buna
In localitatea Kankakee din Illinois, la 5 iunie, muzica jazz va rasuna peste tot, caci anul acesta se organizeaza Festivalul capsunelor, dar si al jazzului. Cei prezenti se vor bu­cura de talentatii can­ta­reti locali, dar si de artisti consa­crati. Se va organiza o expo­zi­tie cu diverse deserturi si bauturi racoritoare pe baza de capsune, ale caror retete cei interesati le vor putea afla de la expozanti. Vor fi premiate cele mai bune preparate.

Chili si multa bere
Cea de-a VIII-a editie a Festivalului de chili si bere din Snowmass, Colo­rado, se organizeaza anul acesta in zilele de 3 si 4 iunie. La eveniment va avea loc un concurs de gatit, in care concu­rentii vor trebui sa prepare cea mai iute man­ca­re, dupa care sa se bea foarte multa bere. Va fi si un atelier in care vizi­ta­torii festivalului vor pu­tea invata cum sa prepa­re cafeaua in mai multe fe­luri. Pe ritmuri dansante, se vor degusta peste 70 de sortimente de bere.

Gastronomie pe Sena
In zilele de 6 si 7 iunie, la Paris are loc ­Summitul anual de ­Gastronomie. Din ­program: simpozion ­alimentar, demonstratii culinare de preparate din ­gastronomia franceza, simpozion de bucatarie sanatoasa etc. Pe langa renumiti bucatari francezi, la eveniment vor fi prezenti si bucatari belgieni care vor prepara retete ­specifice tarii lor. Plimbarile pe Sena vor fi asadar foarte ­parfumate.

×
Subiecte în articol: culinar