x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Festivitate - Premii celor care lauda hrana

Festivitate - Premii celor care lauda hrana

de Cristina Andreea Catana    |    08 Noi 2005   •   00:00
Festivitate - Premii celor care lauda hrana

Cele mai importante canale media care au drept subiect arta culinara si cei mai buni jurnalisti din acelasi domeniu au fost rasplatiti la gala "Premiilor Media din Domeniul Gastronomic" ("World Food Media Awards"), care a avut loc in orasul australian Adelaide. Distinctiile sunt foarte valoroase, fiind echivalentul unui Oscar pentru cinematografie.

PARTICIPARE. Anul acesta au fost participanti din Regatul Unit al Marii Britanii, Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelanda, Belgia si Canada.

Juriul a avut la dispozitie cinci luni pentru a se decide la cine vor merge prestigioasele premii. Fiecare dintre cele sase categorii are cate patru jurati, personalitati ale domeniului.

Ian Parmenter, presedintele juriului, a declarat pentru site-ul competitiei ca se doreste ca persoanele implicate in jurizare sa fie de nationalitati distincte, astfel incat sa nu existe nici un fel de subiectivitate.

Cele patru categorii au fost: Cea mai buna carte de gastronomie, Cel mai bun program de televiziune, Cea mai buna revista/Cel mai bun ziar, Cel mai bun jurnalist, Cel mai bun fotograf si Cel mai bun produs multimedia pentru industria culinara.

CATEGORII DISPUTATE
"Cel mai bun prieten al bucatarului", a scriitoarei Stephanie Alexander, este cartea care a castigat premiul pentru Cel mai bun volum dedicat mancarurilor. Cea mai buna carte de specialitate a fost desemnata "Ciocolata fina, experiente de exceptie", de Jean-Pierre Wybauw, din Belgia. "Scotch Whisky", a lui Charles MacLean, din Statele Unite ale Americii, a invins la categoria Cea mai buna carte despre bauturi. La capitolul televiziune, invingator a fost Ed Halmagyi din Australia, pentru emisiunea "Ed’s Dinner Time Rescue". The Age, cotidian din Australia, a fost distins cu premiul cel mare pentru Cea mai buna pagina de gastronomie, iar revista Australian Gourmet Traveller s-a remarcat dintre toate revistele culinare. La capitolul Cel mai bun jurnalist, Alastair Hendy, din Marea Britanie, si John Newton, din Australia, si-au impartit ravnitul premiu.
×
Subiecte în articol: gastronomie