x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Focul bun

Focul bun

de Cristina Andreea Catana    |    20 Dec 2005   •   00:00
Focul bun

De data aceasta ei au aprins flacara. Deasupra ei, oale aburinde. La sfarsit, bucate traditionale romanesti de Craciun, concurente la competitia pompierilor bucatari.

Bucatarii a 14 subunitati de pompieri din Capitala s-au jucat cu focul in incercarea de a pregati cele mai bune bucate. Si cum concursul a ajuns deja la a patra editie, diploma a inceput sa aiba si greutate. Asta s-a vazut cel mai bine, cantarind punga cu premiul castigatorului: un set de cutite, un aparat de preparat esspreso si un set de trei tavi de inox. Acesta a fost premiul material. Bucuria cea mai mare a fost atunci cand generalul de brigada Aurel Udor l-a anuntat pe castigator ca are cinci zile permisie in perioada Sarbatorilor, cand vrea el.

CASTIGATORUL. Dupa martirisirile lui Marian Ciubuc, de la Detasamentul Obor, invingator in aceasta competitie, toate pregatirile au durat trei zile, de dimineata pana seara. Efortul a meritat pentru ca masa lui arata ca acasa. Decoratiunile de Craciun, vesela cu motive romanesti traditionale, mancarurile aranjate ca pentru sarbatoare au fost punctele tari ale lui Marian Ciubuc. Juriul, al carui presedinte a fost Tamara Buciuceanu-Botez, a degustat toate preparatele cu aceeasi pofta. La sfarsit, alegerea a fost grea. Din atatea feluri de sarmale, toba, lebar, caltabosi, fasole batuta a fost foarte greu sa dai un verdict. Toate erau apetisante, si unde mai pui ca unii concurenti au adaugat bucatelor si un plus de savoare. Cadelcu Margareta, originara din Moldova, a facut bucatele dupa cum se fac la ea acasa. Si nu a facut rau, pentru ca a luat locul doi.

ACCESORII. Cum nu se poate ca bucatele romanesti sa fie consumate "pe uscat", pe mesele pompierilor-bucatari a fost vin din plin. Din acesta au putut gusta invitatii, cadre militare si nu numai. Mancare, vin... Peisajul de sarbatoare a fost completat de militarii in termen care le-au "urat" celor prezenti, cantand colinde.

×
Subiecte în articol: gastronomie