x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Food world

Food world

06 Apr 2011   •   18:39
Food world

160064-bucate03-12-6.jpgEducaţie culinară
Începând cu luna martie, timp de cinci luni, Restaurantul „Bucătăraşul cel dibaci” lansează programul de educa­ţie culinară „Secretele bucătăraşului”. Proiectul are cinci seminarii gratuite adresate publicului larg. Încă de la prima „lecţie”, cursanţii vor afla cum să gătească sănătos, care sunt secretele preparării cozona­cului şi a mielului de Paşte şi, de asemenea, vor descoperi lumea condimentelor, vor învăţa să gătească legumele proaspete, vor fi iniţiaţi în tainele eleganţei şi stilului în bucătărie. (A.R.A.)

Cupa Transilvaniei
În zilele de 8 şi 9 aprilie se va des­fă­şura la Expo Transilvania, din Cluj-Na­poca, primul concurs profesional organizat de ANBCT pentru bucătarii, cofetarii şi patiserii care doresc să-şi eta­le­ze măiestria. Com­petiţia are ca scop principal selectarea membrilor echipe­lor na­ţionale de seniori şi ju­ni­ori care vor reprezenta România la con­­­cursu­ri­le naţionale şi internaţio­na­le de ar­tă culinară. ANBCT va organiza şi o expoziţie de artă culina­ră cu vân­zare, iar banii strânşi vor fi tri­mişi Asociaţiei japoneze a bucătarilor. (M.B.)

Degustare de vinuri pe ritmuri de muzică clasică
La 3 aprilie, la Palatul Mogoşoaia, în cadrul stagiunii „Mu­zica la palatele brân­co­veneşti”, a avut loc lansarea noului Rosé Cabernet Sauvignon de la Domeniile Ostrov, revelaţia celei de-a cincea ediţii a Târgului Internaţional de Vinuri Goodwine. Despre acest vin, somelierul Doru Dumitrescu a afirmat: „Este un vin în care pieliţele şi mustul au stat puţin împreună după zdrobire, în jur de două ore. Este acid şi merge cu un peşte mai gras, un somon sau cu pui în sos tomat. Merge şi cu pui la grătar, bine făcut”. Evenimentul a fost deschis de recitalul de pian susţinut de artistul Lucian Velciu. (C.D.)

Bucate româneşti
La cea de-a 41-a ediţie a Târgului naţional al produ­selor ecologice, tradi­ţio­na­le şi naturale, produ­se în ferme şi bucătării ţără­neşti, ce s-a desfăşurat weekendul trecut în Parcul ASAS, din Ca­pi­tală, bucu­reştenii au cum­părat bu­nă­tăţi tradi­ţio­nale din toa­te zonele istorice ale ţării. Noutăţile acestei edi­ţii au fost cio­lanul de porc copt, rulada de viţel, terina de iepure şi sărmălu­ţe­le de curcan în foi de ştevie. (M.B.)

Tentaţia lunii
În luna aprilie puteţi cum­pă­ra din magazine, la pre­ţuri promoţionale, întreaga gamă de produse Unt Pre­sident. Acest produs este cel mai apreciat unt fran­ţuzesc şi a fost medaliat cu aur la Concursul General Agricol Paris 2011. Produs în regiunea Normandia, un­tul nu conţine aditivi, este pasteurizat doar pentru o cât mai bună păstrare. Ga­ma respectă standardele europene de produs, con­ţinând minimum 80% gră­sime. Există şi varianta cu 40% grăsime. (C.D.)

Târg cu bunătăţi
Începând cu luna aprilie, pes­te 40 de producători tradiţio­nali şi meşteşugari renumiţi vor porni să cutreiere prin ţară cu bunătăţi preparate după reţe­te „ca la mama acasă”, precum preparate din carne de la Lăpuşel, cozonaci şi plăcinte, păstrăv etc. Astfel, „Târgul de bunătăţi” va po­posi între 1 şi 3 aprilie în Sinaia, în Parcul Dimitrie Ghica, între 8 şi 10 aprilie va ajunge în Câmpina, în zona „La soldat”, apoi la Ploieşti, între 20 şi 23 aprilie, la galeria unui hypermarket din oraş. (M.B.)

×
Subiecte în articol: culinar