x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Frigărui de pui cu legume

Frigărui de pui cu legume

15 Oct 2010   •   00:00
Frigărui de pui cu legume
5968-133927-untitled1.jpg● Ingrediente: 750 g carne de pui, 7 ardei graşi, 3 cepe albe, 500 g conopidă, 4 morcovi, 200 g unt de alune, 3 căţei de usturoi, o lingură cu pastă de curry verde, sos de soia, două linguri cu dulceaţă de portocale, sare, piper, ulei, mărar.

● Mod de preparare:
1
Carnea de pui se spală, se taie cuburi şi se pun într-un bol. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie bucăţi. Doi ardei se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cuburi.

2 Se încinge puţin ulei într-o cra­tiţă, se pun ceapa şi ardeii şi se călesc cinci minute. Se ia de pe foc, se adaugă untul de alune, us­tu­roiul, pasta de curry şi două linguri cu sos de soia.

3 Se adaugă piper după gust, dulceaţa de portocale şi se pasează totul cu un blender. Se trece carnea de pui, ceapa şi doi ardei tăiaţi cuburi prin puţin sos, se înfig alternativ prin frigărui de lemn udate cu apă şi se pun pe grătar.

4 Se frig 10-15 minute pe fiecare par­te, apoi se scot pe un platou. Co­no­pida fiartă, morcovii fierţi tăiaţi fe­lii şi ardeii graşi rămaşi se spală, se aşază într-o tavă şi se stropesc cu ulei. Se adaugă puţină apă şi se introduc în cuptor. Se coc până devin aurii şi se servesc alături de frigăruile de pui.

● Sfat: Se serveşte totul fierbinte, cu sosul rămas, presărate cu mărar tocat.
● Băutura: Merlot

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne