● Mod de preparare:
1 Carnea de pui se spală, se taie cuburi şi se pun într-un bol. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie bucăţi. Doi ardei se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cuburi.
2 Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeii şi se călesc cinci minute. Se ia de pe foc, se adaugă untul de alune, usturoiul, pasta de curry şi două linguri cu sos de soia.
3 Se adaugă piper după gust, dulceaţa de portocale şi se pasează totul cu un blender. Se trece carnea de pui, ceapa şi doi ardei tăiaţi cuburi prin puţin sos, se înfig alternativ prin frigărui de lemn udate cu apă şi se pun pe grătar.
4 Se frig 10-15 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe un platou. Conopida fiartă, morcovii fierţi tăiaţi felii şi ardeii graşi rămaşi se spală, se aşază într-o tavă şi se stropesc cu ulei. Se adaugă puţină apă şi se introduc în cuptor. Se coc până devin aurii şi se servesc alături de frigăruile de pui.
● Sfat: Se serveşte totul fierbinte, cu sosul rămas, presărate cu mărar tocat.
● Băutura: Merlot