x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Friptura din pulpă de miel cu salată de cartofi cu tarhon și carpaccio de sfeclă roșie

0
22 Oct 2016 - 14:10
Friptura din pulpă de miel cu salată de cartofi cu tarhon și carpaccio de sfeclă roșie
Vezi galeria foto

Cred că puțini sunt cei care să nu fi văzut pelicula “Lawrence of Arabia”, laureată cu 7 premii Oscar, printre care pentru cel mai bun film și cea mai bună regie. Știut este subiectul complex al filmului și ceea ce și-a dorit să evidențieze. Sunt convins că dacă pe domni i-a fascinat partea istorică, doamnele nu au putut să îl ignore pe magistralul Peter O’Toole. Un O’Toole care aduce în lumină o poveste epica a două culturi musulmane (arabii și turcii) într-o perioadă dramatică (Primul Razboi Mondial). Am revăzut curând această capodoperă a Hollywood-ului și recunosc că față de acum vreo 6 ani când, am vazut-o ultima dată, atenția mi-a fost captată de cu totul alte detalii, am inteles la alt nivel anumite aspecte și nu m-am putut abține să nu îmi întorc gândurile și către partea de bucătărie specifică celor două popoare. Cei care îmi citiți rețetele și le și puneți în practică știți deja că, de cele mai multe ori, îmi place să combin elemente din bucătării diferite. Cu alte cuvinte, bucătăria fusion.

Ei bine, cu imaginea acestui film în minte, am decis să aleg ca element de bază pulpa de miel. M-am “jucat” cu gustul și am optat să atașez acestei cărni o salată de cartofi cu tarhon (o plantă ce se presupune a fi originiară din nordul Asiei Centrale, cel mai probabil din regiunea siberiană). Dar, parcă lipsea ceva. Încă puțin fusion, pentru a accentua finețea gustului și a definitiva pata de culoare a plating-ului. Și cum poți face asta dacă nu cu un preparat ce poartă numele unui pictor? Astfel, am atasat și carpaccio de sfecla rosie. Carpaccio își trage numele după pictorul Vittore Carpaccio (1465-1525), dar în traducere din italiană înseamnă felii subțiri.

Așadar, haideți să vedem cum puteți găti o Friptură din pulpa de miel cu salată de cartofi cu tarhon și carpaccio de sfeclă roșie.

Ingrediente 4 portii:

1 buc pulpă miel cca 800 gr

200 gr slănină afumată

400gr cartofi curațați de coajă

1lt bere dulce (nu folosiți bere amară!!!)

3 cepe mari

4-5 morcovi

6 caței de usturoi

100gr tarhon verde

1 sfecla roșie

2 frunze dafin

10 ml zeamă de lămaie

200 gr maioneză: 1 galbenuș crud (sau 1 galbenus crud + 1 galbenuș fiert), 1 linguriță muștar, 250 ml ulei, sare,  suc de lamaie)

Sare /piper proaspat macinat

Mod de preparare:

Se spală și se usca cu un șervet de hârtie pulpa de miel, apoi se înțeapă din loc în loc cu un cuțit - pentru a introduce slanina tăiată bucațele mici (cubulețe) și cațeii de usturoi (zdrobiti cu cuțitul). Se pune într-un vas în care adăugăm sare, piper, frunzele de dafin, ceapa tăiată peștișori și berea.

Se dă la foc mic cca 3 ore (130C’) și se stropește din când în când cu zeamă din tavă.

Pentru salata de cartofi, fierbeți cartofii curățați în apă cu sare până când furculița intră destul de ușor în ei (atenție: sa nu îi fierbeți prea mult pentru piure).

Se lasă la răcit și se amestecă cu maioneză sare, piper după gust și tarhonul verde tocat.

Pentru carpacio de sfeclă roșie: Fierbeți sfecla în apă cu sare și lăsați-o să se răcească. O curățați de coajă și o feliați la un feliator la grosimea de 2 mm sau o tăiați cât mai subțire posibil, dar egal, cu un cuțit subțire. Înainte de asezarea în farfurie o lăsați 5 minute în zeamă de lămaie.

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef)

Citeşte mai multe despre:   Friptura din pulpă de miel

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Cum se curăţă pielea întoarsă

Cum se curăţă pielea întoarsă
De câte ori nu ţi s-a întâmplat să încerci din răsputeri să prelungeşti viaţa unei perechi de încălţăminte din piele întoarsă deja uzată? Dacă vrei să păstrezi cât mai mult piesele din acest...

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară
Ingrediente: 150 g ciocolată neagră, 30 g unt, 2 ouă, 50 g zahăr pudră, o linguriţă vanilie, 50 ml frişcă, o lingură făină, cacao, piper roz (cât să presari pe deasupra prăjiturii) pentru sos: 50 g...

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”
Galerie Foto Artistă de succes și femeie împlinită, Andreea Bălan mărturisește că viața i s-a schimbat total de când a devenit părinte. Invitată în emisiunea “CulTOUR”, aceasta face mărturisiri importante...

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone
Ingrediente: 30 ml Amaretto 400 g Ciocolata cu lapte 125 g Zahar pudră 400 g Mascarpone 1 buc Blat de tort 1 buc Tableta lapte/amăruie dupa Friscă la tub 1 ceasca Espresso 5 buc Ouă Mod de...

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat - AEMET a emis un cod portocaliu de fenomen...

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”
Nicoleta Dragne a acceptat rolul de ispită pentru a doua oară, după ce în sezonul cu numărul 3 a reușit să dezbine unul din cele mai solide cupluri: Nicoleta Molnar și Cătălin Meșter. Cu toate acestea, la...

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro
O mică fermă organică din Sud-Vestul Spaniei produce cea mai scumpă șuncă de porc din lume. Un jambon întreg, adică un picior de porc, costă 4.100 de euro. Aceasta a intrat în Cartea...

 “Zilele Dobrogei”

 “Zilele Dobrogei”
În perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional Constanţa au loc “Zilele Dobrogei”, la 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria mamă. Expoziţia cu vânzare va reuni producători de produse...

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”
Jurnalista Mara Bănică a trecut, de curând, printr-o întâmplare tulburătoare, fiul ei fiind bătut la școală de învățătoare. Despre acest incident violent, despre consecințele lui, dar și despre...

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian
Timişoara va fi în acest sfârşit de săptămână gazda Festivalului Internaţional de Tango Argentinian care va reuni peste patru sute de dansatori din peste zece ţări, campioni mondiali şi europeni la tango...

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi
Festivalul Marii Uniri va avea loc sâmbătă şi duminică, între orele 12,00-18,00, în Parcul Crângaşi, la eveniment fiind prezenţi comercianţii din raionul Hînceşti, dar şi ansambluri folclorice din România...

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”
Galerie Foto Diana Dumitrescu este o mare iubitoare de animale și vorbește pe larg despre această pasiune a ei cu Andra Trandaș, sâmbătă, de la ora 13.00, în cadrul emisiunii ”Stăpânii vedetelor”, de la Antena...

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”
Galerie Foto Un show la înălțime, din toate punctele de vedere! Asta se poate spune despre prima seară a concertului „Acadelia”, când spectatorii Sălii Palatului au putut vedea rezultatul muncii Deliei și-a echipei ei din...

Cum îți dai seama că cineva minte

Cum îți dai seama că cineva minte
În timp ce mulți pot identifica minciunile bazându-se pe limbajul corpului, devine mai greu când cuplurile vorbesc prin mesaje. Așadar, experta în dragoste Louanne Ward, a alcătuit o listă cu cele nouă indicii...

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei
Ingrediente: 700 g carne de vită, 1 linguriță de oregano uscat, sare și piper proaspăt măcinat, 2 linguri ulei de măsline extra-virgin, 2 ardei grași, tăiați felii, parmezan răzuit Mod de preparare: Carnea...
Serviciul de email marketing furnizat de