x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Friptura din pulpă de miel cu salată de cartofi cu tarhon și carpaccio de sfeclă roșie

0
22 Oct 2016 - 14:10
Friptura din pulpă de miel cu salată de cartofi cu tarhon și carpaccio de sfeclă roșie
Vezi galeria foto

Cred că puțini sunt cei care să nu fi văzut pelicula “Lawrence of Arabia”, laureată cu 7 premii Oscar, printre care pentru cel mai bun film și cea mai bună regie. Știut este subiectul complex al filmului și ceea ce și-a dorit să evidențieze. Sunt convins că dacă pe domni i-a fascinat partea istorică, doamnele nu au putut să îl ignore pe magistralul Peter O’Toole. Un O’Toole care aduce în lumină o poveste epica a două culturi musulmane (arabii și turcii) într-o perioadă dramatică (Primul Razboi Mondial). Am revăzut curând această capodoperă a Hollywood-ului și recunosc că față de acum vreo 6 ani când, am vazut-o ultima dată, atenția mi-a fost captată de cu totul alte detalii, am inteles la alt nivel anumite aspecte și nu m-am putut abține să nu îmi întorc gândurile și către partea de bucătărie specifică celor două popoare. Cei care îmi citiți rețetele și le și puneți în practică știți deja că, de cele mai multe ori, îmi place să combin elemente din bucătării diferite. Cu alte cuvinte, bucătăria fusion.

Ei bine, cu imaginea acestui film în minte, am decis să aleg ca element de bază pulpa de miel. M-am “jucat” cu gustul și am optat să atașez acestei cărni o salată de cartofi cu tarhon (o plantă ce se presupune a fi originiară din nordul Asiei Centrale, cel mai probabil din regiunea siberiană). Dar, parcă lipsea ceva. Încă puțin fusion, pentru a accentua finețea gustului și a definitiva pata de culoare a plating-ului. Și cum poți face asta dacă nu cu un preparat ce poartă numele unui pictor? Astfel, am atasat și carpaccio de sfecla rosie. Carpaccio își trage numele după pictorul Vittore Carpaccio (1465-1525), dar în traducere din italiană înseamnă felii subțiri.

Așadar, haideți să vedem cum puteți găti o Friptură din pulpa de miel cu salată de cartofi cu tarhon și carpaccio de sfeclă roșie.

Ingrediente 4 portii:

1 buc pulpă miel cca 800 gr

200 gr slănină afumată

400gr cartofi curațați de coajă

1lt bere dulce (nu folosiți bere amară!!!)

3 cepe mari

4-5 morcovi

6 caței de usturoi

100gr tarhon verde

1 sfecla roșie

2 frunze dafin

10 ml zeamă de lămaie

200 gr maioneză: 1 galbenuș crud (sau 1 galbenus crud + 1 galbenuș fiert), 1 linguriță muștar, 250 ml ulei, sare,  suc de lamaie)

Sare /piper proaspat macinat

Mod de preparare:

Se spală și se usca cu un șervet de hârtie pulpa de miel, apoi se înțeapă din loc în loc cu un cuțit - pentru a introduce slanina tăiată bucațele mici (cubulețe) și cațeii de usturoi (zdrobiti cu cuțitul). Se pune într-un vas în care adăugăm sare, piper, frunzele de dafin, ceapa tăiată peștișori și berea.

Se dă la foc mic cca 3 ore (130C’) și se stropește din când în când cu zeamă din tavă.

Pentru salata de cartofi, fierbeți cartofii curățați în apă cu sare până când furculița intră destul de ușor în ei (atenție: sa nu îi fierbeți prea mult pentru piure).

Se lasă la răcit și se amestecă cu maioneză sare, piper după gust și tarhonul verde tocat.

Pentru carpacio de sfeclă roșie: Fierbeți sfecla în apă cu sare și lăsați-o să se răcească. O curățați de coajă și o feliați la un feliator la grosimea de 2 mm sau o tăiați cât mai subțire posibil, dar egal, cu un cuțit subțire. Înainte de asezarea în farfurie o lăsați 5 minute în zeamă de lămaie.

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef)

Citeşte mai multe despre:   Friptura din pulpă de miel

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie
Ingrediente: 80 g cacao, 160 g sirop de arţar, 70 g ulei de cocos, două rodii, o linguriţă de sare de mare Mod de preparare: Adaugă cacaua, siropul de arţar şi uleiul de cocos într-un bol înalt şi...

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor
Galerie Foto Sezonul cu cele mai rapide cãderi îşi ispitã şi-a reconfirmat statutul din nou, asearã, la Insula Iubirii. Dupã o primã ceremonie care a conţinut cele mai multe veşti din câte a avut Insula vreodatã, în...

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1
Galerie Foto Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul, noul proiect produs de Ruxandra Ion pentru Antena 1.  Dorian Popa revine în echipa Ruxandrei Ion la cinci ani de când a făcut parte...

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei
Galerie Foto Amplasarea geografică şi clima favorabilă turismului estival fac din zona de sud a Spaniei locul perfect pentru vacanţele de vară timpurii. La fel ca în Grecia sau în Cipru, vara începe aici la sfârşitul lunii...

Snagovul se reinventează, după 100 de ani

Snagovul se reinventează, după 100 de ani
Galerie Foto Zona verde, încărcată de istorie şi de legende, de lângă Bucureşti, Snagovul aducea în jur de 20.000 de turişti în fiecare duminică, în perioada interbelică. Şi-a păstrat faima şi numărul mare de...

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele  sezonului special Chefi la cuțite

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele   sezonului special Chefi la cuțite
Galerie Foto Ultima ediție de jurizări pe nevăzute din sezonul special Chefi la cuțite, dedicat familiilor, va fi difuzată diseară, de la 20:00, pe Antena 1. Pe ultima sută de metri, echipele care vor trece prin emoțiile...

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări
Din totalul celor 1,8 milioane de români care îşi aniversează ziua onomastică pe 21 mai, aproximativ 1,1 milioane sunt femei şi circa 640.000 sunt bărbaţi. Dintre femei, circa 880.000 de femei poarta numele de El...

Reţeta zilei: Salată cretană

Reţeta zilei: Salată cretană
Ingrediente: 1 roşie mare, 1 castravete, ½ ceapă roşie, 1/4 legătură pătrunjel, 2-3 frunze busuioc, 1 lingură cu vârf măsline (în ulei), 1 linguriţă cu vârf capere (în sare), 4 felii feta, oregano...

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale
Veniturile industriei modei au crescut cu doar 0,2% în primul trimestru din 2019, pe fondul tensiunilor comerciale globale, a anunţat luni Camera Naţională de Comerţ din Industria Modei (CNMI), transmite...

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor
Florin Gheorghe este câştigãtorul celei de-a 12-a ediții ”iUmor” din acest sezon și va merge în marea finală alături de Trupa Mici, Serghei Dîm, Doi Degeaba, George Ţintã, Magdalena Chihaia, Irena...

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1
Sacrificiul este numele noului proiect pe care Ruxandra Ion îl va produce pentru Antena 1. Serialul, ce urmează a fi difuzat în toamna acestui an,  este un “family drama” cu un scenariu original 100%, bazat...

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă
Dorești să îți reînnoiești garderoba de primăvară-vară și nu știi ce se poartă sau ai nevoie de câteva idei care să te inspire în întocmirea listei de cumpărături? Zapatos îți vine în ajutor cu...

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 
Galerie Foto În doar douã zile petrecute împreunã la Minitel, Andi reuşeşte, o datã în plus, sã îşi consolideze statutul de ispitã supremã, pericol iminent şi rival incontestabil în rândul bãrbãţilor de la...

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci, 320 g orez pentru rizotto, o ceapă, 30 g unt, un litru supă de legume, 5 linguri vin alb, 3 linguri parmezan, 2 căței de usturoi, 4 fire pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare,...

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”
În toamna anului trecut, Camelia Potec, fosta campioană olimpică de la Atena,  a devenit pentru prima oară mamă, la vârsta de 36 de ani, când a născut o fetiță superbă. Sportiva a născut pe 4...
Serviciul de email marketing furnizat de