x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Fructul cu gust de carne

Fructul cu gust de carne

31 Iul 2017   •   09:51
Fructul cu gust de carne

Oricât de ciudat ar suna dar da, există fructul cu gust de carne, de origine asiatică, extrem de bogat în nutrimenți benefici pentru organismul tău, scrie clicksanatate.ro.

Cel mai mare fruct care crește în copac, ce poate fi consumat atât copt, necopt, în stare crudă sau gătit fără a-și pierde din proprietățile lui nutritive.

Cunoscut sub denumirea de jackfruit sau jaca, yaca, fiind considerat ca fruct național în Bangladesh, are coaja destul de tare, de un  verde închis,i ar pulpa din interior este de un galben pal. Semințele sunt și ele comestibile, prăjite sau fierte.

Înlocuiește carnea de porc

Bogat în nutrimenți și având un gust specific de cocktail de fructe, dulce și aromat, ideal pentru deserturi însă poate fi folosit și pentru a înlocui carnea de porc în diverse tipuri de mâncare.

Un mix de vitamine

Chiar dacă la prima vedere pare a fi un fruct ciudat, acesta aduce un aport de fibre, proteine, magneziu și vitamine precum A, B6, B12, C, dar și fier, seleniu și mangan.

Jackfruit este soluția naturii de a combate anumite probleme grave de sănătate mai ales ajută în prevenirea aparițiilor celulelor canceroase luptând cu radicalii liberi din organism tocmai pentru că are o cantitate semnificativă de fitonutrienți, izoflavone, lignani și saponine

×