x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Frumoasă, independentă – aproape perfectă

Frumoasă, independentă – aproape perfectă

de Maria Belu-Burtea    |    04 Mar 2009   •   00:00

Hollywoodul promovează imaginea unei femei aproape isterice, obsedată de kilogramele în plus şi de relaţiile cu bărbaţii din jurul ei. Şi, culmea, această femeie a devenit un model cam pentru toate tinerele. Fetele, ca să nu se îngraşe, ţin "diete" prin care aproape se înfometează, apoi fac exerciţii epuizante în sălile de fitness (mişcarea nu este un lucru rău, doar înfometarea este!). Şi asta ca să arate ca divele de la Hollywood! Slabe moarte şi cu sânii mari! Iar cea mai importantă preocupare a lor trebuie să fie cumpărăturile din magazinele "de firmă" (musai!) şi şedinţele la psiholog, pentru că "sunt deprimată, fată!" Oare asta este femeia modernă? Nu, sigur, nu!



Atuuri
Un corp de invidiat, minte sclipitoare, umor, devotament matern, independeţă financiară şi, pe lângă toate astea, un zâmbet cuceritor. Cam aşa ar suna portretul femeii moderne. Perfect! Însă perfecţiunea nu se poate atinge, pentru că femeia secolului XXI trăieşte într-o lume dominată de stres, mese neregulate, ore peste program; dar ea îşi poartă frumuseţea ca pe cel mai de preţ accesoriu. De asemenea, ea ştie cel puţin două limbi străine, se descurcă  foarte bine în faţa unui calculator, se luptă pentru carieră şi poate să conducă o maşină puternică. Şi chiar dacă are un program încărcat, o slujbă importantă, un partener de viaţă, un copil minunat şi o atitudine de învingătoare, femeia modernă ştie ce vrea şi are grijă ca, după ce a ajuns acolo unde şi-a dorit, să rămână cât mai mult timp în vârf. Atuurile femeii moderne, fie ea mamă, soţie sau iubită, sunt zâmbetul şi căldura cu care ştie să creeze o atmosferă plăcută în jurul ei, să-şi crească copiii, să le dea educaţie şi să aleagă cea mai bună hrană pentru ea şi familia ei.

Pui cu broccoli şi fructe exotice, la wok
Ingrediente: 100 g piept de pui tăiat fâşii, 2-3 florete broccoli, 1/4 ardei gras roşu, tăiat fâşii, 5-6 felii subţiri de mango, două fructe de Rambutan, două rondele ananas, tăiate în triunghiuri mici, un morcov mic, tăiat subţire pe diagonală, sos de peşte, sos de mango, ardei iute, lemongrass, o frunză de kaffir.

Preparare: Se încinge uleiul în tigaia wok, se pune ardeiul iute, lemongrass-ul şi kaffir-ul, se trage puiul rapid la wok, la foc mare, timp de două minute pe ambele părţi, se adaugă toate legumele şi fructele, mai puţin mango. Se amestecă bine şi, imediat ce morcovul începe să se înmoaie, se adaugă sosul de peşte, aerând continuu compoziţia, apoi se adaugă sosul şi feliile proaspete de mango. Daţi la o parte şi serviţi, garnisit cu frunze proaspete de busuioc, ceapă verde şi orez.

Salată cu muguri de pin şi sos picant de mango
Ingrediente: 100 g salată verde, 30 g ardei gras, tăiat fâşii, 5-6 felii mango, două bucăţi Jackfruit (proaspăt sau din compot), tăiat fâşii late, ceapă verde, tăiată subţire pe diagonală, germeni de soia, muguri de pin, suc proaspăt de lime, sos picant de mango.

Mousse de ciocolată cu fructul pasiunii (low fat)
Ingrediente: 60 ml piure de fructul pasiunii, trei linguri cacao neagră, două foi mari de gelatină (5 g), 300 g tofu silk, o lingură de brandy, două albuşuri de ou, 60 g zahăr sau 3 linguri îndulcitor granulat.

Preparare: Se amestecă 3 linguri de cacao împreună cu 60 ml piure/suc fructul pasiunii fierbinte, până ce cacaua se dizolvă complet. Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece. Tofu se scurge într-o sită şi se pune în blender, se adaugă mixul de cacao şi brandy, se amestecă până când compoziţia devine omogenă, adunând din când în când şi compoziţia de pe margini. Se transferă compoziţia într-un bol şi se încorporează gelatina, după ce a fost scursă de apă. Albuşurile se bat spumă până se formează vârfuri moi la atingere, se adaugă zahărul, continuând să se bată cu telul până când se întăreşte compoziţia şi capătă strălucire. Se încorporează în mixtura de ciocolată, amestecând uşor cu o lingură/spatulă de lemn, apoi se toarnă în forme şi se dă la rece 5-6 ore. Se serveşte decorată cu fructe proaspete.

Meniu propus şi realizat de Lidia Iancu, Restaurantul Thai Moods, Bucureşti

×
Subiecte în articol: două mango meniu festiv