x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Gurmanzi, adunaţi-vă!

Gurmanzi, adunaţi-vă!

de Magda Cristina Ursache    |    04 Dec 2009   •   00:00
Gurmanzi, adunaţi-vă!
Sursa foto: RICK NEDERSTIGT/AFP PHOTO /MEDIAFAX

Săptămâna trecută a avut loc un eveniment ce a deschis sezonul culinar 2009-2010 în Marea Britanie



Gurmanzi din întreaga ţară s-au strâns şi s-au delectat cu preparate care mai de care mai deosebite la Gala Mâncării Bune a BBC-ului ce a avut loc între 25 şi 29 noiembrie. Vizitatorii au venit în număr mare să se întâlnească cu vedetele de bucătărie ale micului ecran şi cu bucătari renumiţi în întreaga lume.

Deschizător al evenimentului a fost nimeni altul decât Jamie Oliver, care i-a invitat pe vizitatori să guste cu încredere din bucatele spectaculoase ce au umplut standurile. Peste 100.000 de oameni s-au înfruptat din diversele preparate: de la torturi, biscuiţi, diverse condimente mai speciale, brânzeturi, cărnuri şi pâine. În afară de mâncare, o mare atracţie au reprezentat-o invitaţii speciali care au făcut demonstraţii: Gordon Ramsay, James Martin şi The Hairy Bikers. Aceştia au dat chiar şi sfaturi bucătarilor aspiranţi la titlul de maestru bucătar. Unul dintre bucătarii care lucrează cu Ramsay, Marco Pierre White, a declarat: "Ar trebui mereu să vă străduţi să daţi tot ce aveţi mai bun. Să nu uităm că mulţi dintre maeştrii bucătari care au ajuns în top au fost şi foarte norocoşi. Au avut parte de oportunităţi încă de la o vârstă fragedă şi nu toată lumea are parte de aceste ocazii în viaţă. Dar dacă o să fii serios, o să lucrezi din greu la slujbă şi o să fii respectuos, sigur vei ajunge până la urmă în frunte. Uitaţi-vă numai la Gordon şi la Jamie!".

Atracţia hranei

Deşi acest eveniment este organizat în fiecare an, anul acesta a adus un stand nou la gala BBC: standul de peşte şi articole de pescuit al lui Philip Taylor, din Portul Lancaster. Atracţia de la standul său a reprezentat-o o cutie autentică pentru afumat heringi. "Oamenii trebuie să vadă cum heringii pot fi afumaţi în mod tradiţional cu lemn de arţar", a spus Philip. Alison Grady, în vârstă de 40 de ani, din Solihull, s-a declarat încântată de standul cu preparate din peşte: "Mirosul de hering m-a ademenit imediat. Vin aici în fiecare an şi, de obicei, nu vedeam foarte mult peşte, dar acesta este un stand fantastic".

Un alt stand care a primit foarte mulţi vizitatori şi care s-a numărat şi printre cele mai fotografiate a fost cel al lui Holly Catton: Holly's Cupcackes. "Este prima oară când expunem aici şi sunt încântată de primirea făcută", a spus Holly. "Vindem orice, de la prăjituri la torturi şi chiar decoraţiuni pentru torturi. Vrem să le arătăm oamenilor ce bine pot arăta prăjiturile."

×
Subiecte în articol: secretele bucătăriei lui jamie