x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Gustul perfect?

Gustul perfect?

23 Mar 2011   •   17:49
Gustul perfect?

Juan Amador, chef 3 stele Michelin, de or­igine spaniolă, care profesează în prezent în Germania, a ve­nit în România pentru a aduce cultura lui gastronomică pe care să o combine cu cea locală. Cine este Juan Ama­dor? Este singurul chef din Germania care deţine două re­sta­urante cu stele Michelin. În cadrul unei intâlniri organizate la Galeria Colors Art din Capitală, cu jurnalişti şi pasio­naţi ai artei culinare, bucătarul a vorbit despre pasiunea sa. Am aflat de la el că la început a dorit să fie avocat, dar a ajuns bucătar. „Mi-am dat seama că în profesia de avocat nu pot primi distincţii şi mi-am dorit să fiu bucătar, unde poţi acumula stele. Aşa am ajuns să am trei stele Michelin.

Când a auzit tata că o să fiu bucătar a vrut să mă dea afară din casă”, a spus Juan. După ce a început să lucreze în bu­cătărie şi-a dat seama că asta e direcţia potrivită. „Am reuşit în meseria asta concentrându-mă mult pe munca mea în această industrie şi pot spune că nu am viaţă privată”, a mai spus el. Amador descompune felurile de mâncare clasice în elemente individuale pentru a le reconstrui cu ajutorul tehnicilor elaborate, astfel încercând să obţină gustul perfect. „Desigur aş dori să fiu prezent şi pe piaţa din România, purtăm la ora actuală nişte discuţii, pentru că vrem să construim ceva nou aici. Dacă oamenii aşteaptă ceva nou, eu cred că îi voi inspira”, a continuat Juan. Unul dintre bucătarii care i-au marcat evoluţia a fost celebrul Feran Adria. Acesta l-a inspirat şi l-a atras spre bucătăria moleculară, el dezvoltându-şi însă propriul stil gastronomic. Astăzi, Juan Amador şi-a perfecţionat tehnica pentru ca „impresiile” sale gastronomice să transmită arome unice. (M.B.)

În ţară
24-27 martie. Alimenta. Bucureşti. La Romexpo se organizează un târg internaţional pentru industria alimentară şi a ambalajelor.
25-27 martie. Târgul de turism Tou­ristica. Cluj-Napoca. La cea de-a patra ediţie a târgului, cei prezenţi vor putea alege destinaţii de vacan­ţă în care mâncarea să fie de nota 10.
31 martie-3 aprilie. Târgul de Tu­rism al României. Bucureşti. La Romexpo se dă startul ediţiei  de primăvară a târgului. Nu rataţi cele mai bune soluţii de vacanţă.

În lume
24 martie. Gusturi din Rockport. Texas. Expoziţia reuneşte peste  15 restaurante locale şi firme de catering care vor prezenta prepa­ratele lor însoţite de vinuri.
24-27 martie. Festivalul langustei. Chalmette, Louisiana. Cei prezenţi se vor bucura de diverse preparate pe bază de languste, dar şi de muzică, dans şi un carnaval.
25 martie. Degustare de vin. New Jersey. Cea de-a cincea edi­ţie a evenimentului aduce peste 80 de sortimente de vin. Încasările vor sprijini o fundaţie care se ocupă de copii orfani. (C.D.)

×
Subiecte în articol: culinar agenda gurmanda