x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Hrana cruda

Hrana cruda

de Cristina Andreea Catana    |    13 Oct 2005   •   00:00
Hrana cruda

Fiecare popor are propria explicatie despre aparitia vietii pe pamant. Cea mai mare schimbare a planetei noastre s-a facut atunci cand oamenii au descoperit focul. Hrana a inceput sa fie consumata gatita, renuntandu-se la cruditati. Pana in ziua de azi, nici o alta vietuitoare de pe planeta nu isi mai prepara hrana inainte de a o consuma. Acesta este simbolul civilizatiei, un simbol pe care nu prea il luam in seama, pentru ca a intrat atat de mult in obisnuinta. Insa primii oameni s-au dezvoltat si au trait foarte mult timp doar cu plante, seminte, radacini si carne cruda. Oamenii de stiinta sunt de parere ca hrana pe care o luam din natura si o consumam ca atare este elementul care face rasa umana sa infloreasca.

PARERI. Mancarea gatita este o adevarata otrava pentru organism, spun medicii nutritionisti. Hrana cruda este singura pe care organismul nostru o recunoaste drept hrana si, mancand in acest fel, este singurul mod de a acumula putere si de a avea sanatatea pe care ne-o dorim. Doctorul George Schuller explica in cartea "Anul gorilei": "Nu am vazut nici o gorila sa manance in salbaticie produse de origine animala, oua de pasari, insecte, soareci sau parti ale altor creaturi. Ce inseamna asta? Ca noi, oamenii, nu avem un corp construit pentru a suporta izuri animale. Suntem construiti pentru a creste, pentru a straluci".

×
Subiecte în articol: gastronomie hrana