x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Iată cum AR TREBUI să fierbi pastele! Vei economisi foarte mult timp şi vor fi DELICIOASE

Iată cum AR TREBUI să fierbi pastele! Vei economisi foarte mult timp şi vor fi DELICIOASE

16 Mar 2017   •   16:19
Iată cum AR TREBUI să fierbi pastele! Vei economisi foarte mult timp şi vor fi DELICIOASE

Probabil că cei mai mulţi dintre noi urmăm rutina fierberii pastelor într-o oală, cu apă şi puţină sare, dar, chiar dacă această cale este simplă şi directă, există o metodă mult mai eficientă pentru a prepara acest fel de mâncare foarte popular.

Harold McGee este un autor care scrie despre chimie şi istoria ştiinţei mâncării şi a gătitului. El a oferit un ghid cu toţi paşii pentru a obţine pastele perfecte, pentru revista Cosmopolitan, scrie The Sun.

Iată ce trebuie să faci:

Foloseşte o tigaie şi nu o oală.

Pune întâi pastele în tigaie şi apoi adaugă apa.

Nu pune apă fierbinte peste paste! Este de preferat să torni apă rece (asta va împiedica pastele să se lipească între ele).

Cantitatea de apă variază în funcţie de porţia de paste pe care vrei să o găteşti, dar, ca o regulă, ar trebui să acopere pastele cu un centimetru.

Setează temperatura la nivelul mediu şi amestecă prin paste ocazional. Ele ar trebui să fie gata în aproximativ zece minute şi ar trebui să rămână şi apă, perfectă pentru sos.

 

×
Subiecte în articol: paste fierberea pastelor