x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar În lumea bliţurilor

În lumea bliţurilor

de Anca Alexe    |    15 Oct 2009   •   00:00
În lumea bliţurilor
Sursa foto: John Stillwell/Afp/mediafax

A participat la diverse evenimente din înalta societate, a fost solicitat la marile dineuri, iar cea care l-a ajutat să cucerească America a fost chiar... Oprah.



Jamie Oliver şi-a căpătat renumele prin gustoasele sale reţete. Talentul de care a dat dovadă în arta culinară şi personalitatea complexă i-au garantat succesul pe toate planurile.

Din Europa a ajuns în Statele Unite ale Americii... unde a fost întâmpinat de celebra Oprah Winfrey. Aflat la Miami pentru Festivalul Vinului şi al Mâncării, Jamie Oliver a colaborat cu marea doamnă a televiziunii pentru a încerca să schimbe obiceiurile alimentare ale americanilor. Mai mult, Oprah l-a invitat pe Jamie în cadrul noului reality-show tv găzduit de ea.

Îndrăgitul bucătar britanic s-a aflat în aceeaşi echipă cu actriţa Jennifer Aniston, cu care s-a împrietenit în timpul relaţiei acesteia cu Brad Pitt. Jamie a gătit de mai multe ori pentru cei doi. Mai mult, în luna martie a acestui an, Oliver a fost chemat de premierul britanic, Gordon Brown, ca să pregătească o "cină de criză" pentru şefii de stat şi de guvern care au participat la Summit-ul G20. Printre cei care au servit preparatele austere s-a numărat şi preşedintele SUA, Barack Obama.

UN STAR PRINTRE STARURI
Rând pe rând, mari vedete au dat mâna cu Jamie. În cadrul unei gale organizate la Palatul Regal al Marii Britanii - dedicată lui Roger Moore -, "bucătarul şugubăţ" a primit Premiul MBE (atribuit celor care întreprind afaceri de succes pe cont propriu) şi a prezentat câteva reţete marelui cântăreţ Sting şi fotbalistului David Beckham. Jamie şi-a mai făcut apariţia alături de Sting şi la Premiile MTV.

Treptat, a devenit o prezenţă constantă în lumea "bliţurilor". A participat la Pride of Britain Awards, la Premiile Emmy şi la numeroase lansări de filme. Lungmetrajul "Keeping Mum" i-a făcut "cunoştinţă" cu regretatul actor Patrick Swayze şi cu comediantul Rowan Atkinson (Mister Bean). La "The Brit Awards" a prezentat împreună cu Jamie Cullum Premiul pentru cea mai bună voce masculină, iar în Berlin i-a dat sfaturi culinare celebrei Uma Thurman. Actorul Danny DeVito i-a gustat reţetele, iar Prinţul Charles şi Camilla l-au sărbătorit la Clarence House.

De asemenea, Orange British Academy Film Awards i-a întins în cursul anului trecut... covorul roşu.
Nu în ultimul rând, Jamie a luat parte la diverse evenimente de caritate, organizate de fundaţiile lui Elton John şi la marile recepţii ale Institutului pentru Lupta Împotriva Cancerului.

×