x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

17 Oct 2008   •   00:00

În perioada 13-19 octombrie, peste tot în Franţa se sărbătoreşte Săptămâna gustului. Evenimentul este la cea de-a 19-a ediţie. Tema din acest an este "construirea gustului prin învăţarea gătitului".



SĂPTĂMÂNA GUSTULUI
În perioada 13-19 octombrie, peste tot în Franţa se sărbătoreşte Săptămâna gustului. Evenimentul este la cea de-a 19-a ediţie. Tema din acest an este "construirea gustului prin învăţarea gătitului".
În fiecare regiune a ţării se organizează lecţii ale gustului, în care bucătari renumiţi le dezvăluie celor interesaţi câteva secrete ale artei culinare. La final, cei implicaţi trebuie să gătească după reţete noi. De asemenea, se organizează mese cu preparate din gastronomia franceză şi, nu în ultimul rând, ateliere în care se prezintă importanţa gustului în alimentaţie.

FESTIVALUL CASTANELOR
În zilele de 18 şi 19 octombrie, în localitatea Mourjou, din Franţa, se organizează sărbătoarea castanelor. Prima ediţie a avut loc în anul 1990 şi de atunci manifestarea adună peste 80 de expozanţi din localităţi cu renume, prin livezile de castane din Europa şi din întreaga lume. La eveniment participă în jur de 20.000 de vizitatori. Într-o atmosferă sărbătorească, se organizează expoziţii, conferinţe, demonstraţii de gătit a diverselor preparate ce conţin castane şi au loc numeroase degustări. Nu lipsesc concertele şi muzica de stradă.

×
Subiecte în articol: gastronomie