x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

08 Ian 2007   •   00:00
RECORD. Peste 6.000 de locuitori ai unui orasel din nord-estul Mexicului au putut degusta gratuit, cu ocazia unei sarbatori religioase, o prajitura gigantica preparata de 53 de brutari, transmite AFP. Prajitura, care este de fapt o paine cu lungimea de 605 metri, a fost garnisita cu fructe uscate si a avut in compozitie 2.420 de oua, 123 de litri de lapte, 123 de kilograme de unt, 440 de kilograme de faina, 302 kilograme de zahar, 16 kilograme de portocale si 26 de kilograme de fructe uscate.

LA MACELAR. Intr-un sat din nordul Italiei, doi porci vor trebui sacrificati si transati de medicul veterinar din zona, intrucat acestia s-au ingrasat prea mult si nu mai pot fi transportati la macelar, informeaza Reuters. Cei doi porci, avand fiecare 200 kilograme, pot sta in picioare, insa nu pot urca pe rampa de incarcare a camionului care i-ar duce la macelar, a declarat proprietarul animalelor si patron al Hotelului Belvedere, Pierluigi Nicora, pentru care animalele vor ajunge salam si slanina. "Va trebui sa-i taiem, pentru ca nu vad cum altfel i-am putea scoate din tarcuri", a mai adaugat Nicora.

CONCURS. O echipa de bucatari din Romania va participa in luna februarie la un concurs de profil care va avea loc la Istanbul. Maestrii sunt pregatiti de Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Romania pentru a obtine cel putin o medalie de aur, asa cum s-a intamplat anul trecut.

×
Subiecte în articol: gastronomie