x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar La GastroPan va fi premiată pâinea pregătită în stil românesc

La GastroPan va fi premiată pâinea pregătită în stil românesc

de Tudor Cires    |    02 Mar 2011   •   13:53

Unul dintre cele mai importante evenimente gastronomice organizate în România, Expoziţia Internaţională GastroPan se pregăteşte pentru debutul celei de a treia ediţii, care se va desfăşura la Târgu Mureş, între 18 şi 20 martie. Organizatorii mizează pe prezenţa la eveniment a aproximativ 10.000 de specialişti şi antreprenori din domeniile panificaţiei, cofetăriei, gastronomiei şi HoReCa.

Pe lângă cei peste 90 de furnizori şi expozanţi care vor prezenta cele mai eficiente soluţii pentru afacerile de profil, la GastroPan se vor întrece în demonstraţii, show-uri şi concursuri culinare cei mai pricepuţi reprezentanţi ai acestor bresle. Competiţia “Etalează-ţi aptitudinile!”, şi ea aflată la a treia ediţie, îi va premia pe autorii celor mai reuşite pâini, produse de panificaţie şi patiserie, torturi, compoziţii artistice din aluat, marţipan, zahăr şi ciocolată. În premieră anul acesta, va fi premiată pâinea care respectă criteriul autenticităţii, fiind realizată după reţete, tradiţii şi metode specific româneşti.

Un alt element de interes în cadrul evenimentului îl va constitui expoziţia foto “Omul şi pâinea”. Pe simeze se vor afla 30 dintre cele mai reuşite fotografii realizate cu ocazia Zilei Mondiale a Pâinii în 2010, iar cele mai frumoase fotografii vor fi de asemenea premiate.

Să mai notăm aici prezenţa la GastroPan 2011 a lui Peter Becker, preşedintele Uniunii Internaţionale a Brutarilor, a liderilor mai multor asociaţii profesionale din Slovacia şi Ungaria, dar şi din România, precum ROMPAN, ANAMOB, ANBCT, ANPCG, Euro-Toques România. 

 

×
Subiecte în articol: painea expoziţia culinar gastropan