x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar La samovar - Iarmaroc de ceai la Moscova

La samovar - Iarmaroc de ceai la Moscova

de Jurnalul National    |    24 Aug 2007   •   00:00

In perioada 30 august-02 septembrie a.c., la Moscova, la moşia Voronţovo, va avea loc Primul Iarmaroc al Ceaiului.

Cu această ocazie vor fi reinviate tradiţiile şi ritualurile, pe care le aveau ruşii in ceea ce priveşte băutulul ceaiului la mijlocul secolului al XIX-lea - inceputul secolului al XX-lea. Se ştie că in Rusia ceaiul e la fel de prezent ca votca şi se bea in orice moment al zilei. Conform tradiţiei insă, altădată ceaiul s-a băut dimineaţa, la prănz şi, obligatoriu, la ora 4 după-amiaza. Nu există rus să nu aibă samovar. El poate să fie din bronz sau din cupru. In general, in Rusia există un adevărat ceremonial al ceaiului.


DIVERSITATE. Se va crea un adevărat oraş dedicat ceaiului, o băutură cu o istorie de cinci milenii, unde vizitatorii, dar şi oaspeţii, vor putea afla totul despre această băutură: de la cultura ceaiului la diferite popoare la feluri de ceai, produse de cofetărie şi patiserie care se potrivesc cel mai bine cu această băutură, balsamuri, miere de albine.

O atenţie deosebită va fi rezervată apei potabile. Pe lăngă toate acestea nu vor lipsi spectacolele, teatrul de păpuşi, vechile romanţe, căntecele şi dansurile ţigăneşti. Iarmarocul se va incheia cu un mare joc de artificii.

×
Subiecte în articol: gastronomie