x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Laura Cosoi gătește. Gustos! Și scrie cărți de bucate! Află cât de bine se simte „la cratiță” și ce rețete îi plac

Laura Cosoi gătește. Gustos! Și scrie cărți de bucate! Află cât de bine se simte „la cratiță” și ce rețete îi plac

de Simona Lazar    |    08 Mar 2014   •   14:24
Laura Cosoi gătește. Gustos! Și scrie cărți de bucate! Află cât de bine se simte „la cratiță” și ce rețete îi plac

 „Nu este ușor să faci o carte de bucate”, mărturisea Laura Cosoi, autoarea volumului care te îmbie cu o întrebare: „Rămâi la masă?”. „Dar prevalează, pe lângă bucuria de a găti, și bucuria de a transmite și altora rețetele tale”.

Îți vine greu să crezi că o fată ca ea – tânără, frumoasă, talentată, cu carismă la un public larg, uneori cu paparazzi după ea (deși a cam știut să păstreze în discreție marile momente ale vieții ei) - are timp și să gătească? Că are plăcere și... știință pentru asta? Te-ai gândi că e genul care ciugulește câte o frunză, ici-colo... și cam atât. Dar nu e nici pe departe așa.


„Îmi place să gătesc lucruri clasice, pe care să le perfecționez în stilul meu”, spune ea. „Mi se pare foarte important gustul. Încerc să mănânc cât se poate de sănătos și atunci adaptez vechile rețete, dar nu vreau să exclud din alimentația mea carnea sau carbohidrații, să nu fac paste... În carte există o rețetă de piept de rață la cuptor pe care, ok, nu-l prăjești, dar îl pui puțin în tigaie, pe o parte și pe alta, și lasă o grăsime, după care îl bagi la cuptor...”

Afli povestea primei ei cărți de bucate, câteva rețete și legendele lor, citind continuarea aici.

×
Subiecte în articol: felicia