● Mod de preparare:
1 Cartofii se spală, se fierb zece minute în apă cu sare apoi se lasă la răcit. Se taie rondele şi se pun într-un bol. Fileurile de peşte se spală, se taie cuburi şi se pun pe o farfurie.
2 Ardeiul iute, ardeiul capia şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie cuburi sau felii. Usturoiul verde se curăţă, se toacă mărunt şi se pune într-un bol.
3 Se încinge jumătate din ulei într-o cratiţă, se pun ceapa, ardeii şi usturoiul la călit cinci minute, apoi se adaugă cartofii. Se condimentează şi se prăjesc zece minute, având grijă să nu se sfărâme.
4 Se adaugă pasta de tomate şi roşiile date pe răzătoare, se condimentează şi se ţin pe foc încă zece minute.
5 Peştele se prăjeşte în uleiul rămas, se condimentează, se adaugă sosul de soia şi pătrunjel tocat. Se ţine pe foc zece minute, apoi se pune peste legumele din cratiţă şi se amestecă.
● Sfat: Se serveşte totul cald, presărat cu pătrunjel tocat sau cu mujdei de usturoi cu smântână.
● Băutura: Alligoté