x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Legume la grătar cu salată

Legume la grătar cu salată

11 Oct 2010   •   00:00
Legume la grătar cu salată
5960-133379-untitled1.jpg● Ingrediente: 600 g amestec de ciuperci, 600 g morcovi, 4 roşii mari, doi dovlecei, doi castraveţi verzi, 4 căţei de usturoi, o lingură cu miere, sos de soia, 100 ml ulei de măsline, o legătură de mărar, o lămâie, sare, piper, smântână, oregano.

● Mod de preparare:
1
Într-un bol se amestecă mierea cu două linguri cu sos de soia, jumătate din uleiul de măsline şi sucul de lămâie. Se presară oregano tocat, sare şi piper. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi două bucăţi se taie fâşii subţiri.

2 Restul morcovilor se taie bastonaşe şi se fierb zece minute în apă cu sare. Se scurg de apă, se trec prin amestecul din bol şi se pun pe grătarul încins. Ciupercile se spală, se scurg de apă, se trec prin amestecul din bol şi se pun pe grătar.

3 Se frig câteva minute pe toate păr­­ţile, apoi se scot într-un bol. Ro­şiile se spală, se şterg cu un şer­vet şi se frig. Se taie felii, se pun pe farfurii  şi se aşază alături legu­mele fripte.

4 Dovleceii  şi castraveţii curăţaţi de coajă se taie fâşii subţiri şi se pun într-un bol cu morcovii feliaţi, ule­iul de măsline şi sucul de lămâie ră­mas.

5 Se adaugă usturoiul pisat, sa­re, piper, mărar tocat şi se servesc alături de legume.

● Sfat: La salata de legume se mai poate adăuga şi smântână.
● Băutura: Fetească Albă

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume