x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reţeta zilei: Papricaş de ciuperci

Reţeta zilei: Papricaş de ciuperci
Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon, 1 ceapă, 1 lingură boia dulce, 3 linguri rase, făină, 3 linguri smântână, 1 lingură suc de lămâie, ¼ legături pătrunjel, câteva fire mărar, 2-3 linguri ulei, sare...
Rețeta zilei: Cod cu sos alb la cuptor

Rețeta zilei: Cod cu sos alb la cuptor

Ingrediente 2 bucăţi de cod, 2 cepe mari, ulei de măsline, 3 căni de lapte, foi de dafin, piper, sare, 1 cutie de sos bechamel, 1/2 cutie smântână dulce, 150 g caşcaval răzuit, brânză parmezan răzuită,...
Cum putem pregăti clătite de post?

Cum putem pregăti clătite de post?

Cu toate că este post, puteți pregăti în această perioadă numeroase rețete gustoase de mâncăruri și chiar deserturi reușite. Poate printre cele mai apreciate și ușor de pregătit deserturi, clătitele cu...
PUBLICITATE
  

  

  

6 metode naturale de a păstra calitățile fructelor și legumelor proaspete timp de săptămâni și luni întregi. Cum procedau bunicile noastre

6 metode naturale de a păstra calitățile fructelor și legumelor proaspete timp de săptămâni și luni întregi. Cum procedau bunicile noastre

Chiar şi în mijlocul iernii sau la începutul primăverii, ne putem bucura de gustul şi aroma proaspătă a fructelor şi legumelor. Ce noutate! – doar la supermarket oricând poţi procura aşa ceva, poate că la...
40 de rețete mesopotamiene, scrise cu litere cuneiforme

40 de rețete mesopotamiene, scrise cu litere cuneiforme

Admitem astăzi că moștenirea culinară a unui popor sau a unui grup bine identificat este parte a moștenirii sale culturale și așezăm firesc gastronomia între modalitățile de construire a unei identități...
CAFEAUA DECOFEINIZATĂ. 5 lucruri mai puțin cunoscute despre aceasta

CAFEAUA DECOFEINIZATĂ. 5 lucruri mai puțin cunoscute despre aceasta

Cafeaua este pentru mulți dintre noi un răsfăț zilnic, fără de care diminețile ar fi lipsite de farmec. Iar cei care consumă regulat licoarea amăruie și aromată, înțeleg pe deplin însemnătatea acestui...

Brownie cu ciocolată amăruie şi ciocolată cu lapte

Ingrediente: 100 g ciocolata amăruie, 100 g ciocolată cu lapte, 170 g unt, o linguriță cappucino, o lingură cacao, 200 g zahăr, 1/2 linguriță sare, 3 ouă, esență vanilie, 100 g făină Mod de...
Reţeta zilei: Yorkshire Pudding (reţetă Jamie Oliver)

Reţeta zilei: Yorkshire Pudding (reţetă Jamie Oliver)

INGREDIENTE (reţetă potrivită pentru 12 porţii): ulei de floarea soarelui, 2 ouă mari, 100 de grame făină, 100 de ml lapte, un praf de sare şi de piper. PREPARARE: Pentru ca reţeta lui Jamie Oliver să ne...
Reţeta zilei: Choux a la creme cu vanilie

Reţeta zilei: Choux a la creme cu vanilie

Ingrediente pentru aluat 250 g făină 150 g unt 250 ml lapte 50 g zahăr 8 ouă un praf sare Ingrediente pentru cremă 250 g zahăr 2 linguri făină 750 ml lapte 6 ouă 2 plicuri...
Laptele de șteandru - o rețetă de la stână

Laptele de șteandru - o rețetă de la stână

Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile nu mai știu să toarcă și, câteodată nu mai știu nici a face brânza ori laptele...
Reţeta zilei: Ruladă din fleică de porc

Reţeta zilei: Ruladă din fleică de porc

Ingrediente  1 kg fleică de porc împănată și cu șorici, condimente pentru carne de porc, 4-5 căței de usturoi,3-4 foi de dafin, 100 ml ulei, 100 ml apă, 200 ml vin roșu Mod de preparare  Se...
TOCANA VEGETARIANĂ a lui Bacalbașa

TOCANA VEGETARIANĂ a lui Bacalbașa

In introducerea la celebra sa carte de bucate "Dictatura gastronomică", jurnalistul, memorialistul şi scriitorul Constantin Bacalbaşa nota: "Sunt cunoscute trei feluri de regimuri: cel vegetarian, cel...
Reteta zilei: Sushi Maki

Reteta zilei: Sushi Maki

Ingrediente: 1 porţie orez pentru sushi, 300 gr somon file, 1 castravete, foi nori, wasabi, ghimbir în saramură, sos de soia. Mod de preparare: Pentru a forma rulourile e nevoie de un suport de bamubus învelit în...
Mucenici moldovenești ca pe Valea Tazlăului (rețete românești pe gustul tău)

Mucenici moldovenești ca pe Valea Tazlăului (rețete românești pe gustul tău)

Ce moment mai bun pentru a recupera adevăratele retete romanesti,dacă nu o sărbătoare îmbrățișată de toți creștinii din România? Pentru a cinsti memoria celor 40 de mucenici din Sevastia, în Moldova se...
Dulceață de coarne (rețetă dintr-un caiet vechi)

Dulceață de coarne (rețetă dintr-un caiet vechi)

Nu sunt curioasa din fire. Cel putin, nu intr-atat de curioasa, incat sa-mi bag nasul prin oalele tuturor. (Nu de alta, dar mai am nevoie de el!) Insa asa de tare mirosea a dulceata pe holul blocului in care locuiesc, in...
Serviciul de email marketing furnizat de