x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Local boem pentru studenti

Local boem pentru studenti

16 Sep 2004   •   00:00

Mancaruri denumite haios, atmosfera boema, mult fum de tigara si foarte multa galagie. Pe scurt, cam aceasta ar fi descrierea unui local ai carui clienti fideli sunt studentii.

CRISTINA CATANA

Pentru studentii din Complexul Leu, Express Olimp este un simbol. Nu pentru ca s-ar manca foarte bine, nu pentru ca ar fi preturi acceptabile. Ci pur si simplu pentru ca fiecare sesiune de examene, fiecare sesiune de licente, fiecare meci al echipei nationale au fost traite acolo alaturi de colegi si de prieteni.

Unii ii spun "jeg", pentru ca iarna nu poti intra fara sa nu te usure ochii de la atata fum de tigara si, de obicei, nu poti iesi de acolo fara ca mirosul mancarurilor sa nu se impregneze adanc in haine. Altii ii spun "popota". Mesele lungi de lemn cu bancute, dau impresia ca te afli intr-o unitate militara. Dar daca te uiti in jur, iti dai seama ca doar mobilierul este cel care da aceasta impresie.

MANCAREA. Pentru studentii de la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, de la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei si pentru cei de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii este un refugiu dupa orele de curs, in pauzele dintre ele sau chiar in timpul lor. Poti manca destul de ieftin "mici electronici", "pilaf journalistic", "cartofi prajiti peste tot" si alte produse denumite la fel de haios. Cu o suta de mii poti servi o ciorba, felul doi, un suc si iti ramane ceva si de desert. Poti incerca si un preparat original: "snitburger". Varianta full-option contine un snitel, cartofi prajiti si salata "de care avem" asezate intr-o chifla.

IMAGINATIE. Fiecare produs are denumirea lui proprie: pizza capriciosa - capra, snitburger - snit, hotdog - caine. Nu trebuie sa ramai mirat daca atunci cand vei comanda ceva, barmanul va repeta dupa tine ce ai spus si va folosi "jargonul" profesional.

AGITATIE. Seara aduce cu ea si foarte multa aglomeratie. Poti sta la coada la bar si douazeci de minute, dar nu te vei plictisi pentru ca vei gasi ceva de discutat cu cei care asteapta si ei sa le vina randul.

Poate nu vine nici sa iti schimbe scrumiera cand aceasta este plina ochi. Poate pe singura masa pe care o gasesti libera vei gasi sticlele goale ale celor care au stat acolo inaintea ta. Dar atmosfera boema si tinereasca iti sterg tristetea cu mana.
×
Subiecte în articol: gastronomie