x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Lup de mare în sos picant

Lup de mare în sos picant

28 Oct 2010   •   00:00
Lup de mare în sos picant
5991-135121-untitled1.jpg● Ingrediente: 4 lupi de mare, 2 ardei iuţi, 500 g roşii, 2 ardei capia, două cepe roşii, două frunze de dafin, 200 ml suc de roşii, pastă de ardei dulce, 500 g amestec fructe de mare, 75 ml ulei, sare, piper, oregano, paste orzo, orez, conopidă

● Mod de preparare:
1
Peştii se curăţă, se eviscerează, se spală, se condimentează şi se aşază într-o tavă adâncă. Ardeii iuţi se curăţă de seminţe, se spală şi se taie bucăţi.

2 Fructele de mare se spală, se opăresc zece minute în apă cu sare, apoi se pun într-un bol. Ardeii capia se curăţă, se spală, se taie felii sau julien.

3 Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Într-un bol se amestecă sucul de roşii cu uleiul de floarea-soarelui, o lingură cu pastă de ardei dulce, sare şi piper după gust.

4 Se presară oregano, se ames­tecă şi se toarnă peste peş­tele din tavă. Se presară fructele de mare, frunzele de dafin, ardeii capia, ardeii iuţi şi ceapa.

5 Roşiile spălate se taie jumătăţi şi se aşază din loc în loc peste peşte. Se toarnă puţină apă, se condimentează şi se introduce tava în cuptorul încins. Se coc la foc potrivit 25-30 de minute, apoi se servesc.

● Sfat: Se servesc ca atare, cu paste orzo, orez fiert sau conopidă fiartă.
● Băutura: Cabernet

×
Subiecte în articol: caiet de retete