x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    10 Ian 2011   •   21:09
Ionela Crângan, Periş. Pentru a prepara prăjitura "lămâiţa" aveţi nevoie de următoarele ingrediente pentru blat: 7 ouă, o cană de zahăr, o ceşcuţă de ulei, o cană de făină, 2 plicuri de zahăr vanilinat, coajă rasă de lămâie, un praf de sare, un vârf de cuţit de bicarbonat de amoniu; pentru cremă: un pachet unt, o cană de zahăr, 500 g brânză de vaci, bine scursă, un praf de sare, coajă rasă de lămâie, o lingură zeamă de lămâie; pentru glazură: 2 plicuri cu budincă de portocale, 10 portocale mari, 6-8 linguri de zahăr (după gust). Preparare pentru blat: Bateţi spumă albuşurile cu praful de sare, adăugaţi câte un gălbenuş, apoi câte puţin zahăr, uleiul, făina, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilinat şi praful de amoniac. Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Daţi la copt în cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 25 minute. Când e gata, scoateţi tava, lăsaţi să se răcorească puţin, scoateţi-o pe o planşetă şi lăsaţi să se răcească bine. Pentru cremă: Frecaţi untul, la temperatura camerei, adăugaţi un praf de sare şi zahărul. Când devine spumos adăugaţi brânza, zeama şi coaja rasă de lămâie. Prepararea glazurii: Stoarceţi sucul de la portocale, adăugaţi zahărul, praful de budincă şi puneţi la foc potrivit, amestecând mereu până se face ca o cremă. Adăugaţi zahăr, dacă e cazul, apoi lăsaţi puţin la răcit. Montaţi prăjitura astfel: peste blatul rece întindeţi crema cât mai uniform. Turnaţi şi întindeţi, cu un cuţit lat, şi glazura, apoi puneţi la rece până a doua zi, când o porţionaţi şi o serviţi. Puteţi orna cu frişcă şi toping de ciocolată, după gust şi imaginaţie.

×