x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    16 Feb 2011   •   17:28

Simona Toma, Lugoj. Vă oferim două re­ţete de salate la care se foloseşte cre­so­nul. Salata de creveţi pentru care aveţi nevoie de următoarele ingrediente pentru 6 persoane: 12 buc creveţi, 1 kg cartofi mici, 1 kg ciuperci albe mici, 2 le­gături de creson, sare, piper, o linguriţă coriandru, 2 gălbenu­şuri, 2 linguriţe de muştar, un pahar ulei (pentru sos de ou cu muştar). Prepa­rare: Firebeţi cartofii în coajă, apoi îi un­diţi în apă rece, îi cură­ţaţi, îi puneţi pe pla­tou, presăraţi cu pu­ţină sare şi piper. Fierbeţi ciupercile în­tregi (puteţi folosi ciuperci din conser­vă), cu apă cu sare, apoi le scoateţi la răcit şi le puneţi pes­te cartofi. Descojiţi cre­veţii şi-i puneţi pes­te ciuperci, presă­raţi puţin coriandru.

Fre­caţi gălbenuşu­rile cu un praf de sare, muştarul şi adău­gaţi treptat uleiul for­mând un sos pe ca­re trebuie să-l tur­naţi în platou. Dacă so­sul este prea gros, subţiaţi-l cu două linguri de apă căl­duţă, sau cu 2 linguri iaut proaspăt. Tăiaţi fin cresonul şi presăraţi-l peste sa­la­tă. Pentru cartofii copţi cu sa­lata pi­cantă puteţi folosi următoarele ingrediente: 12 cartofi potriviţi, din cei albi, 6 ouă, 6 buc castraveţi muraţi, 4 ce­pe, 3 linguri capere, 2 legături creson, 500 g iaurt, 4 linguri de hrean ras, 2 găl­benu­şuri, 1 linguriţă muştar, un pahar de ulei, sa­re, piper. Preparare: Puneţi la copt car­tofii spălaţi. Tăiaţi bucăţele mici castra­veţii, cepele şi caperele. Fierbeţi ouăle tari, le undiţi în apă rece şi le cu­răţaţi, apoi le zobiţi cu furculiţa, apoi le amestecaţi cu legumele şi cresonul to­cat fin, apoi montaţi într-o salatieră. Pre­paraţi o maioneză din gălbenuşuri,  muş­tar, un praf de sare şi ulei, adăugaţi uşor iaurtul şi hreanul. Turnaţi sosul în  salatieră, amestecaţi uşor şi condimentaţi după gust. Ames­tecaţi toate aceste ingrediente şi le condimentaţi după gust. (V.B.)

×
Subiecte în articol: culinar agenda gurmanda