x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    02 Mar 2011   •   18:11

Elisabeta Pop, Arad. Pentru a prepara „ceva deosebit” vă oferim o reţetă pentru care aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 2 căni de orez, un litru de lapte, unt, ulei, 500 g de roşii descojite, 2 cepe, 150 g de mezeluri (cârnaţi), 150 g de şuncă (într-o singură felie), 150 g brânză Mozzarella, caşcaval pentru pizza sau un caşcaval gras ras, un ou, sare, piper.

Preparare: Fierbeţi orezul în lapte, cu un vârf de cuţit de sare, al dente şi lăsaţi-l să se răcească. Într-o cratiţă se topesc  50 g de unt, o lingură de ulei de măsline şi se adaugă ceapa tăiată julien. Se adaugă mezelurile (cârnaţii), decojite şi tocate, apoi şunca tocată bucăţele mai mari. Înăbuşiţi totul 5-6 minute. Adăugaţi roşiile zdrobite şi fierbeţi la foc mic timp de 10 minute, apoi la flacără mare 5 minute, dregeţi de sare şi piper. Ungeţi o formă rotundă cu gaură la mijloc cu unt şi montaţi un strat de orez de aproape 2 cm grosime, acoperiţi cu brânză feliată şi turnaţi un strat de sos. Montaţi un alt strat de  orez, iar brânză şi sos, apoi montaţi ultimul strat de orez. Apăsaţi un pic pentru a scoate aerul şi ungeţi cu ou, apoi puneţi în cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 15-20 de minute. Scoateţi din cuptor şi lăsaţi la răcit înainte de a-l întoarce pe dos, pe o farfurie de servire. În orificiul central turnaţi sosul rămas şi serviţi cu salata preferată. Notă: puteţi prepara altă umplutură, cu alte ingrediente, după plac, puteţi orna cu verdeaţă etc., folosiţi-vă imaginaţia şi gustul. După acelaşi model puteţi folosi alte ingrediente ca: paste, cartofi piure, mămăligă etc.

×
Subiecte în articol: culinar agenda gurmanda