x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    16 Mar 2011   •   18:27

Cristina Chiriacescu, Craiova. Vă ofer reţeta dorită, limonada de ghimbir, pentru care aveţi nevoie de următoa­rele ingrediente: 6 lămâi, 10 linguri de zahăr, 2 linguriţe de ghimbir ras, apă minerală. Preparare: Amestecaţi cu zahărul până se topeşte o parte din zeama de la lămâi şi puneţi o linguriţă, după gust, completaţi cu cealaltă linguriţă, de ghimbir. Frecaţi bine, turnaţi restul de zeamă de lămâie şi două căni de apă minerală. Strecuraţi şi completaţi cu apă minerală după gust. Serviţi în pahare ornate cu felii de lămâie şi cuburi de gheaţă.

 

Andreea Costea, Ploieşti. Pentru a prepara sosul thailandez dorit aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
3 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi, 1/2 cană zahăr, 3/4 cană apă, 1/4 cană oţet de orez, 1 lingură sare, 1 lingură amidon, 2 linguri apă. Preparare:
Se mixează ingredientele, mai puţin amidonul şi două linguri de apă. Se fierbe până dau în clocot, se micşorează focul şi se fierbe până se îngroaşe, circa 3 min. Se amestecă amidonul cu apa, se pune în vas şi se continuă fierberea un minut. Se lasă la răcit complet înainte de a fi pus în boluri sau borcane. Pentru a fi conservat se toarnă jeleul fierbinte în borcane, lăsând liber circa 5 mm la gura borcanului. Se înfiletează şi se fierb 15 minute la bain-marie. Se lasă la răcit şi se ţin în cămară.

×
Subiecte în articol: culinar agenda gurmanda