x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    21 Apr 2011   •   11:48
Andreea Pascal, Iaşi. Pentru a prepara salata dorită ai nevoie de următoarele ingrediente: 4 morcovi potriviţi, o lămâie, o portocală mare, un măr mare, 3-4 linguri miere. Preparare: Rade coaja de la lămâie şi portocală. Stoarce şi pune separat zeama de la fiecare. Curăţă şi rade morcovii şi mărul. Într-un vas pune zeama de la lămâie şi o linguriţă de coajă, morcovul, mărul şi mierea. Amestecă bine şi lasă la rece 10 minute, apoi adaugă o linguriţă coajă de portocală şi 4 linguri de zeamă de portocală. Drege de dulce adăugând miere. Lasă la rece, dar nu uita să mai amesteci din când în când, până o serveşti. Este ideală împreună cu chiftele dulci de cartofi dar şI gogoşi simple.

Oranjada se poate prepara din următoarele ingrediente: 2 kg de portocale, 500 g zahăr, 5 linguri miere, 2,5 l apă minerală (plată).
Preparare: Rade coaja de la două portocale şi pune-o deoparte. Stoarce toate portocalele şi pune zeama într-un vas adânc. Încălzeşte, în alt vas, o cană de apă, zahărul şi mierea, amestecă până se topeşte, adaugă coaja rasă, apoi dă la frigider 15 minute. Strecoară siropul peste zeama de portocale, adaugă apa minerală, gustă şi drege de dulce adăugând miere, trage în sticle cu dop, apoi dă la frigider până serveşti. Foloseşte pahare înalte, ornate cu felii de portocală.
Curaj, vei reuşi!

×