x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    04 Mai 2011   •   18:15

Ionela Antonescu, Bucureşti. Am căutat o reţetă rapidă şi pentru a o prepara ai nevoie de următoarele ingrediente: 300 g orez, 2 bucăţi ardei graşi roşii, o ceapă, 2 linguri mazăre verde (congelată), 600 ml supă de pui, 3 linguri ulei de măsline, 300 g piept de pui, 200 g ciuperci, 100 g brânză, 3 ouă, 150 g smântână, sare, piper, condimente după gust. Preparare: Ardeii, ceapa şi ciupercile le speli şi le tai cuburi, apoi le prăjeşti separat. Fierbe orezul în apă sărată 10 minute, clăteşte-l şi lasă-l la răcit. Pieptul de pui îl tai fideluţă, îl prăjeşti, îl condimentezi şi îl dai la răcit. Încinge cuptorul! Amestecă orezul, carnea, ciupercile şi ardeii. Rade brânza şi jumătate amestecă împreună cu smântâna şi ouăle, apoi torni amestecul de orez cu carne şi legume.

Toarnă uleiul de măsline şi unge o tavă iena, montează compoziţia, apoi presară cu restul de brânză rasă. Dă la copt 25 de minute la foc potrivit, în cuptorul bine încins. Serveşte cu salată verde, salată de castraveţi, de roşii etc. Pentru băutura răcoritoare îţi ofer reţeta celei de mentă pentru care ai nevoie de următoarele ingrediente: un litru infuzie de mentă, zeama de la o lămâie, 5 linguri zahăr brun. Preparare: Pune la fiert o mână de frunze de mentă într-un litru de apă. Când dă în clocot opreşte focul şi pune capacul pentru 15 minute. Îndulceşte şi lasă la răcit, apoi adaugă zeama de la lămâie.

×
Subiecte în articol: culinar