x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mereu în top: Brad Pitt

Mereu în top: Brad Pitt

de Maria Belu-Burtea    |    18 Feb 2009   •   00:00

Cu două cariere de invidiat, actor şi producător, când îl vezi alături de Angelina Jolie şi de cei şase copii ai lor – trei naturali şi trei înfiaţi (se pare că vedetele îşi doresc chiar mai mulţi) –, se poate spune despre Brad Pitt că este un răsfăţat al sorţii. Actorul, născut în urmă cu 45 de ani, în Oklahoma, a copilărit în Springfield, Missouri.




Credit: Patrick Kovarik/AFP/MEDIAFAX 

Azi este considerat cel mai sexi bărbat din lume. Dar chiar dacă domină topurile celor mai cunoscuţi, talentaţi, celebri şi frumoşi artişti de pe glob, el încă nu a reuşit, până acum, să obţină premiul suprem din carieră: Oscarul. Actorul principal din The Curious Case of Benjamin Button - Strania poveste a lui Benjamin Button, pentru care a primit o nominalizare la mult-râvnitul trofeu şi care s-ar putea să-i aducă anul acesta starului statueta - este îndrăsgostit de cei şase copii ai săi şi ai frumoasei Jolie: Pax, înfiat, originar din Vietnam, Madox, din Cambodgia, Zahara, înfiată din Etiopia, şi cei trei copii naturali ai cuplului: Shiloh şi gemenii Knox şi Vivienne. "De cele mai multe ori în casă este haos, dar şi multă veselie", a declarat actorul pentru Daily Telegraph.

Gustul succesului
William Bradley Pitt a avut primul rol notabil, de 14 minute, în filmul Thelma şi Louise, dar impactul asupra publicului şi a producătorilor a fost atât de puternic, încât a ajuns în scurt timp în topul celor mai buni actori de la Hollywood. Câteva dintre cele mai bune filme ale actorului sunt: Legendele toamnei, Interviu cu un vampir, Armata celor 12 maimuţe, Întâlnire cu Joe Black, Şapte ani în Tibet etc. Dl şi Dna Smith este filmul care i-a adus împreună, nu numai pe ecran, ci şi în viaţa de zi cu zi, pe frumoasa Angelina Jolie şi pe Brad Pitt.

Despre talentatul actor nu se poate bârfi prea mult. Este pasionat de arhitectură, se implică în politică de câte ori are ocazia, iar înainte de a deveni celebru şi-a câştigat existenţa mutând frigidere, îmbrăcând, când era nevoie, un costum de găină uriaşă sau conducând limuzine. Câţiva ani la rând a fost desemnat de revista People drept cel mai sexi bărbat de pe glob. Este ambasador DATA – organizaţie ce încearcă să limiteze răspândirea SIDA în Africa. De asemenea, artistul donează anual milioane de dolari în scopuri caritabile. Shiloh, prima născută a cuplului Angelina Jolie-Brad Pitt, este primul bebeluş care are statuie, alături de celebrul său tată, în Muzeul figurilor de ceară "Madame Tussaud".

Salata de andive a lui Brad Pitt


Ingrediente: o lingură şi jumătate de zahăr, 2 linguri unt, o lingură de alune pecan, o jumătate lingură zeamă de lămâie proaspătă, un fir de rozmarin, o jumătate de pară descojită şi tăiată cubuleţe, 2 linguri oţet alb din vin, un sfert de lingură muştar Dijon, o lingură de ulei din sâmburi de strugure, foi de salată, 2 linguri de brânză albastră, o căpăţână de andive.

Preparare: Topiţi o lingură de zahăr într-o jumătate de lingură de apă, la foc mediu, fără să fierbeţi, până se dizolvă zahărul şi devine auriu. Luaţi de pe foc şi amestecaţi cu o lingură de unt şi alunele pecan, apoi turnaţi totul într-o sosieră. Când s-a răcit, scoateţi bucăţile de pecan din mixtură. Presăraţi restul de zahăr şi unt în tigaie şi încălziţi împreună cu zeama de lămâie. Adăugaţi rozmarinul şi para. Sotaţi timp de două minute. Scoateţi rozmarinul, iar mixtura turnaţi-o în blender. Adăugaţi două linguri şi jumătate de apă, oţetul şi muştarul, ţineţi până amestecul devine fin. Adăugaţi uleiul din sâmburi de struguri, apoi sarea şi piperul. Pisaţi alunele pecan, amestecaţi cu salata şi brânza mucegăită. Aşezaţi amestecul peste un pat de foi de andive şi serviţi.

×
Subiecte în articol: lingura oscar 2009