x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mobilierul hi-tech este la mare cautare

Mobilierul hi-tech este la mare cautare

de Cristina Andreea Catana    |    10 Sep 2005   •   00:00
Mobilierul hi-tech este la mare cautare

Romanii isi aleg mobila pentru bucatarie in functie de spatiu. De cele mai multe ori trebuie sa renunte la anumite corpuri, pentru a scapa de chinul spargerii peretilor.

Cumpararea mobilei pentru bucatarie poate fi o adevarata provocare, mai ales daca bucataria cu pricina se afla intr-un apartament de bloc. Cei care locuiesc in garsoniere trebuie sa isi ia gandul de la mobile luxoase, cu multe corpuri. Asta daca nu vor sa sparga peretii, pentru a le face loc.

TARG. La BIFE TIMB 2005, oferta pentru mobilier de bucatarie este foarte generoasa. In ceea ce priveste sortimentele, pentru ca preturile se adreseaza unei categorii de persoane cu venituri peste medie. 9 milioane de lei vechi este pretul de start. La capatul celalalt al listei, avem sume cu foarte multe zerouri. Diferenta o fac materialul, numarul de corpuri, designul. Referitor la cel din urma, Eugen Cioranu, reprezentantul firmei PAL Furniture, spune ca romanii nu cauta functionalitatea, ci aspectul foarte placut. Mai degraba ar cumpara mobila "HI-TECH" cu tot felul de profiluri - arcade, unghiuri ascutite, aplicatii, modele complicate - decat sa aleaga ceva util.

NUANTE. Culorile dupa care se dau in vant romanii sunt cele ale lemnului masiv in tot felul de combinatii: cu aluminiu, cu alta culoare sau crom. "Totusi bucataria a ramas locul unde se poarta discutii, se fac planuri, de aceea romanilor le plac bucatariile calduroase, pe nuante de galben, crem." De partea cealalta a baricadei se afla iubitorii de metale. "Sunt si cei care prefera foarte mult inox, bucatariile reci. In general sunt cei care le cumpara «de fite»", ne dezvaluie Eugen Cioranu.

Deoarece cele mai multe bucatarii complete se potrivesc doar in vile cu camere foarte mari, producatorii de mobila mai fac si compromisuri. Vand mobila pe corpuri, pentru ca fiecare sa poata cumpara ceea ce i se potriveste in spatiul disponibil. "Tot din aceasta cauza se mai cauta coltarele, foarte potrivite pentru bucatariile mai mici", este de parere Catalin Nechita, Sortem.

FEMININ
Reprezentantii fabricilor de profil au constatat ca in cele mai multe cazuri doamnele sunt cele care aleg mobilierul potrivit pentru bucatarie.

Tot acestea sunt cele care aleg modelele mai futuriste, spre deosebire de domni, care prefera modelele clasice si mai functionale. Numai ca domnii sunt atenti la numarul de sertare si uita sa studieze cu atentie calitatea finisajelor si a imbinarilor.

BUFETUL
Cele mai cautate tipuri de mobilier sunt cele cu corpuri suspendate. Bufetul a disparut aproape in totalitate, fiind pastrat doar de cei care produc mobilier rustic. De asemenea, ele mai sunt folosite pentru a substitui camara sau debaraua daramata. Corpurile suspendate sporesc ideea de spatiu si lasa o libertate de miscare mai mare gospodinelor.
×
Subiecte în articol: gastronomie