x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar NAMASTE! - Hrănirea Spiritului şi a Minţii

NAMASTE! - Hrănirea Spiritului şi a Minţii

de Gabriela Boeriu    |    26 Sep 2008   •   00:00
NAMASTE! - Hrănirea Spiritului şi a Minţii

Gândiţi pozitiv, lăsaţi-vă de fumat, beţi alcool cu măsură, faceţi sport, aliniaţi-vă chacrele. Unele dintre aceste sfaturi le auziţi în spoturi la televizor, printre reclame cu E-uri şi fumuri…  

Dar... fapte, nu vorbe. La Casa Satya din Banu Manta, unde am fost de curând, aveţi ocazia să şi probaţi măcar o dată regăsirea spiritului pierdut prin macheta gri a Bucureştiului. “Mai mult decât gustul, văzul, mirosul, auzul sau atingerea veţi trăi senzaţii noi, alchimia simţurilor, veţi gusta Ayurveda”, aşa îşi fac descrierea gazdele acestui loc primitor şi nici dacă am fi cei mai răutăcioşi critici nu i-am putea contrazice. Restaurant ayurvedic, ceainărie, SPA, sală de cursuri. Adică ingredientele necesare pentru a beneficia de o zi bio completă.

Motivele pentru care acest loc este atât de special şi de eteric sunt multe. Iată câteva: în prepararea reţetelor nu se foloseşte zahăr alb, făina este integrală, vasele sunt spălate cu detergenţi naturali,  lumina este full spectrum, adică asemănătoare cu cea a soarelui, aerul din interior este ionizat, filtrat şi îmbogăţit cu ioni negativi, similar celui de lângă o casacadă din munţi.

Pentru stoarcerea fructelor şi a legumelor se foloseşte un aparat în consonanţă cu întreaga ofertă a locului, aparat care nu distruge enzimele. Ce să mai vorbim despre prepararea mâncării care este pregătită doar cu apă ionizată alcalină, cu proprietăţi reale de întinerire şi neutralizare a radicalilor liberi...

PRAF DE ROŞCOVĂ
Din discuţia cu cel care a avut ideea acestui complex de relaxare, ne-am eliberat instantaneu de stres. Desertul discuţiei a fost chiar o prăjitură “sub acoperire” de ciocolată, ornată cu glazură de portocale; de fapt şi de drept, cu pudră de roşcove şi năut, al cărei gust nu a lăsat loc de nici o obiecţie. Ai fi putut să juri că pe papilele tale gustative se lăfăie inconfundabilul gust de ciocolată. Şi totuşi… Poate că înainte de desert o să vă opriţi la un masaj ayurvedic, sau vă veţi relaxa în condiţii de “imponderabilitate” şi întuneric total în Samadhy Tank. Pentru a afla cu adevărat ce simţiţi, cel mai bine ar fi să-l încercaţi. Noi o să vă spunem că este un bazin care te ajută să intri în stări de conştiinţă cosmică universală.

“Cinstesc acel loc din tine în care întreg Universul sălăşluie. Cinstesc acel loc în tine care este dragoste, adevăr, lumină, pace. Când tu eşti în acel loc în tine iar eu sunt în acel loc în mine. Suntem unul!”




×
Subiecte în articol: gastronomie