x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Oamenii de știință confirmă efectele ciocolatei asupra creierului. Cum te ajută

Oamenii de știință confirmă efectele ciocolatei asupra creierului. Cum te ajută

18 Oct 2016   •   10:52
 Oamenii de știință confirmă efectele ciocolatei asupra creierului. Cum te ajută

Ar trebui să fim aplaudate puternic pentru fidelitatea noastră faţă de ciocolată: deşi blamată mulţi ani la rând, noi am continuat să o degustăm cu toată plăcerea din lume! Iar acum suntem în sfârşit recompensate pentru răbdare: există un studiu care pleacă de la date valide, susţinute prin cercetări de necontestat, şi care afirmă cu tărie că ciocolata ne face mai deştepte, scrie ziarulring.ro.

Studiul care ne face fericite: ciocolata îmbunătăţeşte procesele cognitive

Atunci când a hotărât să iniţieze o cercetare care să facă legătura dintre bolile cardiovasculare şi activitatea creierului, psihologul Merrill Elias (Universitatea din Maine) nu avea nici cea mai mică idee că urma să ajungă la o concluzie care îi va face fericiţi pe gurmanzii din toată lumea.

Cercetătorul şi-a început incredibila lucrare în anii '70, având o bază de studiu de peste 1 000 de respondenţi din statul New York. Nu vă vom încărca memoria cu detaliile legate de afecţiunile inimii, ci vom ajunge la un punct de cotitură în activitatea lui Elias şi a echipei sale, care au avut o revelaţie: dacă tot au la îndemână un număr atât de mare de respondenţi, cu care erau deja familiari, de ce nu ar introduce în ecuaţie şi obiceiurile alimentare, strâns corelate atât cu activitatea sistemului circulator, cât şi cu funcţionarea creierului?

×