x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reţeta zilei: Bezelele franţuzeşti

Reţeta zilei: Bezelele franţuzeşti
Ingrediente: 200 g albușuri, 600 g zahăr, o lingură făină albă de porumb, o linguriță de oțet alb, 100 g ciocolată topită, 250 g frișcă, 90 g unt, 5 g sare de mare     Mod de...
Fondue, o reţetă care a cucerit lumea

Fondue, o reţetă care a cucerit lumea

Fondue este o reţetă clasică pentru Franţa sau Elveţia, amestecă mai multe tipuri de brânză cu pâine aromată. Se poate folosi focaccia, pâine de măsline sau grisine şi, pentru un fondue cu aromă diferită,...
Reţeta zilei: Negresă cu sos de ciocolată și înghețată de vanilie

Reţeta zilei: Negresă cu sos de ciocolată și înghețată de vanilie

Ingrediente: 250 g unt, 300 g ciocolată neagră, 130 g coacăze uscate și migdale, 75 g cacao, 70 g făină, o linguriță de praf de copt, 4 ouă mari, 350 g zahăr pudră, înghețată de vanilie, 2 plicuri...
PUBLICITATE
  

  

  

Prăjitură cu brânză de vaci (rețetă pentru Săptămâna Albă)

Prăjitură cu brânză de vaci (rețetă pentru Săptămâna Albă)

Suntem în prima zi din Săptămâna Albă, cea care precede Postul cel Mare al Paștilor, și o serie de cutume, inclusiv alimentare, se cuvine să fie respectate. Azi e dezlegare la lapte, ouă și brânză. Deci vom...
Zamă de găină cu zdrențe (rețeta bunicii)

Zamă de găină cu zdrențe (rețeta bunicii)

Zamă de găină? Mmmm! Gustoasele ciorbe și supe ale bunicilor! Cu cât ne-ndepărtăm ai mult de copilărie, cu-atât parcă ne dorim mai mult să le regăsim gustul, în lingura pe care o ducem la gură. Uite,...
Reteta zilei: Păstrăv în sos picant

Reteta zilei: Păstrăv în sos picant

Ingrediente 4 păstrăvi 2-3 ardei 1 ardei iute 2 cepe 1 fir praz 200 g suc de roşii busuioc verde sare piper 3-4 linguri ulei   Mod de preparare Se curăţă peştii, se spală şi...
Zburătoare umplute! De la jocul găinii la câteva retețe vechi

Zburătoare umplute! De la jocul găinii la câteva retețe vechi

Găina umplută, cu variațiunile la îndemână: clapon, cocoș, curcan, puică ș.a.m.d., este fără îndoială mâncarea cu cel mai mare renume în bucătăria tradițională. Festiv, ritualic, preparatul...
Tocană de hribi și mânătărci (rețeta lui Radu Anton Roman)

Tocană de hribi și mânătărci (rețeta lui Radu Anton Roman)

Se zice din batrani ca pe cei stinsi trebuie sa-i pomenesti pana la inmormantare si-apoi pana la 40 de zile, amintindu-i cu intamplarile lor luminoase, vesele, c-asa li se linisteste sufletul. Pe Radu Anton Roman...
Reţeta zilei: Tartă cu pui și brânzeturi

Reţeta zilei: Tartă cu pui și brânzeturi

Ingrediente ✽ o foaie aluat de foitaj ✽ 300 g carne tocată de pui ✽ 200 g telemea ✽ 4 felii cașcaval ✽ 150 ml smântână ✽ 2-3 linguri ulei ✽ cimbru ✽ piper ✽ o roșie ✽ 3 ou
Pilaf ca la Muntele Athos (rețeta Părintelui Epifanios)

Pilaf ca la Muntele Athos (rețeta Părintelui Epifanios)

Viaţa la mănăstire presupune impunerea unor restricţii, inclusiv în alimentaţie, pe care oamenii de rând le pot însă și ei aplica, atunci când credinţa lor îi ridică la un asemenea nivel de înţelegere, a
Plăcinta pe piatră (rețetă din Țara Moților)

Plăcinta pe piatră (rețetă din Țara Moților)

Mult îmi mai place să vântur țara, în căutare de suflete bune și de rețete gustoase! Și tare mă încântă, când ajung în țara Moților, să muşc zdravăn din plăcinta gătită pe lespede, povestind de...
Sturion cu spumă de unt (rețetă regală)

Sturion cu spumă de unt (rețetă regală)

 Cineva numea sturionii "liniștite ierbivore marine". Era un vers, ori poate nu-mi aduc eu bine aminte și era doar vorbă cuminte, de om înțelepțit de soarta, de pescar ce-și duce viața în perimetrul acela...
Reţeta zilei: Piept de pui în sos cremos de usturoi

Reţeta zilei: Piept de pui în sos cremos de usturoi

Ingrediente 4 bucăți piept de pui 50 g miere zeama de la 1 lămâie 2-3 căței de usturoi, pisați 2 lingurițe sos de soia 2-3 linguri ulei pătrunjel tocat, după gust sare piper Mod...
Babic zis „sârbesc” (rețetă buzoiană)

Babic zis „sârbesc” (rețetă buzoiană)

Dintre toate cărnurile tocate și vârâte în maț, două sunt specifice Buzăului și de neîntâlnit altundeva: cârnații de Pleșcoi și babicul sârbesc de Buzău. Babicul se face din carne de porc (pulpă),...
Linte bătută (rețetă foarte veche)

Linte bătută (rețetă foarte veche)

Fără îndoială, bucătăria românească mai are încă multe reţete neştiute, care abia aşteaptă să fie descoperite. Unele dintre ele sunt atât de vechi, încât nimeni nu-şi mai aminteşte de originea lor, de...
Serviciul de email marketing furnizat de