x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rețete românești. PUIUL DIETETIC (rețetă simplă și sănătoasă)

Rețete românești. PUIUL DIETETIC (rețetă simplă și sănătoasă)
"Fara indoiala, dintre toate legumele de pe lume, cel mai bun e... puiul. Si n-ai nevoie de nimica sa faci din el cea mai gustoasa mancare" Vorba asta o spunea razand o matusa dintr-un sat de pe Valea Bistritei, si...
Reţeta zilei: Muşchi de viţel cu sos picant

Reţeta zilei: Muşchi de viţel cu sos picant

Ingrediente 600 g muşchi de viţel condimente pentru grătar 1 crenguţă cimbru 1 creanguţă rozmarin 3 linguri ulei de măsline 1 chiflă 100 ml lapte 2 ardei graşi roşii 3 roşii 3 căţei usturoi 2...
Friptură de urs (rețeta de familiei a cantautorului Adrian Sărmășan)

Friptură de urs (rețeta de familiei a cantautorului Adrian Sărmășan)

Nu mi-aș fi închipuit s-o întâlnesc pe Artemisa - cu tot cu rețetele ei vânătorești - chiar la Poarta Apusenilor, pe Valea Vânturetului, lângă localitatea Lungești, în mijlocul unei naturi sălbatice,...
PUBLICITATE
  

  

  

Reţeta zilei: Cârnăciori înveliți în bacon

Reţeta zilei: Cârnăciori înveliți în bacon

Ingrediente cârnați cruzi subțiri felii foarte subțiri de bacon sau jambon crud afumat vin alb sec sau demisec Mod de preparare Se învelesc cârnăciorii în feliile de bacon se așează într-o...
Tocană de vițel, ca la Bran - rețetă cu tradiție

Tocană de vițel, ca la Bran - rețetă cu tradiție

Secretele rețetelor tradiționale brănene sunt în siguranță... la noi pe pagină. N-o să aflați decât voi, cititorii, cum se pregătește savuroasa „tocană de vițel”, așa, ca-n neamul Nicoletei Manea, din...
Reţeta zilei: Salata greceasca cu paste

Reţeta zilei: Salata greceasca cu paste

Ingrediente: 500 grame penne/ fusilli din faina integrala 1 castravete 2-3 rosii 2 cepe rosii 100 grame masline negre 100 grame masline verzi 100 grame masline Kalamata 1 ardei galben 2...
Orez cu carne de pește și busuioc (pentru masa de Sfântul Ioan)

Orez cu carne de pește și busuioc (pentru masa de Sfântul Ioan)

Dacă la 6 ianuarie, de Bobotează, se deschidea cerul, iar apele căpătau puteri tămăduitoare, la 7 ianuarie, de Sfântul Ioan Botezătorul, timpul ponește agale din loc, căci nu întâmplător această zi mai e nu...
Rețeta zilei: Chifteluțe cu susan și sos tzatziki cu avocado

Rețeta zilei: Chifteluțe cu susan și sos tzatziki cu avocado

Ingrediente 1 kg carne tocată         100 g semințe de susan Sare de mare boia de ardei dulce 10 g cimbru 2 buc ouă 1 ceapă cartofi  noi 1...
Pâinea de Bobotează - rețetă ritualică

Pâinea de Bobotează - rețetă ritualică

Boboteaza este ultimul eveniment important al Sărbătorilor de iarnă. Pentru creștinii ortodocși, Botezul Domnului are ca moment culminant sfințirea apei. Agheasma astfel obținută este folosita ritualic pentru...
Piftie de porc (de gătit în Ajunul Bobotezei, de mâncat la Sf. Ion)

Piftie de porc (de gătit în Ajunul Bobotezei, de mâncat la Sf. Ion)

În Ajunul Bobotezei (5 ianuarie), se ține post. De altfel, o vorbă din popor spune că cel care postește în Ajunul Bobotezei va avea parte de noroc. Mai ales aceea care reușesc să țină, după tradiție, post...
Rețeta zilei: Prăjitură cu ananas

Rețeta zilei: Prăjitură cu ananas

Ingrediente: 3 ouă, 100 g zahăr, 200 g făină, un pliculeț de praf de copt, o cutie de compot de ananas (rondele), 50 g unt. Mod de preparare: Înainte de a începe pregătirea prăjiturii, unge forma în...
Rețeta zilei: Cheescake cu vanilie şi portocale

Rețeta zilei: Cheescake cu vanilie şi portocale

Ingrediente: Blat: 250 g biscuiţi pisaţi, 130 g unt topit Cremă: 300 g brânză cu smântână, 600 g cremă de brânză cu smântână, 200 g smântână pentru frişcă, 200 g zahăr, 20 g gelatină, 150 g suc...
Rețeta zilei: Prăjitura albă ca zăpada

Rețeta zilei: Prăjitura albă ca zăpada

Ingrediente Pentru aluat: 3 ouă 7 linguri lapte 7 linguri zahăr 7 linguri ulei 1 linguriţă amoniac stins în putina zeama de lămâie 150g făină coaja de la o lămâie 2 plicuri zahăr vanilat Pentru...
Rețeta zilei: Tort de biscuiți

Rețeta zilei: Tort de biscuiți

Ingrediente:  un kg biscuiti simpli  500 g ciocolata  2 pachete margarina sau unt 200 g alune decojite sarate  100 g fistic decojit  coaja rasa si sucul de la 3...
Rețetă delicioasă de Crăciun: Chec cu mere si scortisoara glazurat

Rețetă delicioasă de Crăciun: Chec cu mere si scortisoara glazurat

Ingrediente: 280 g faina 100 g fulgi de ovaz 180 g zahar  1/2 lingurita praf de copt  1 lingurita scortisoara  un praf sare  120 ml ulei floarea soarelui  2...
Serviciul de email marketing furnizat de