x close
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Pâine pentru Săptămâna Luminată (bucate ritualice)

Pâine pentru Săptămâna Luminată (bucate ritualice)
Săptămâna Luminată se deschide o dată cu vestea cea mare a Învierii lui Hristos! În Săptămâna aceasta a Paștelui, când cerurile, după tradiție, sunt deschise, păcatele cele grele se fac ușoare precum...
Păstrăvi mănăstirești, pentru Buna Vestire

Păstrăvi mănăstirești, pentru Buna Vestire

La Buna Vestire (25 martie) incepe pamantul a prinde culoare verde, ieşind iarba şi toate celelalte plante. De asemenea, incep a zbura de colo-colo insecte, in zare se vad primele randunele, iar cucul işi spune...
Supă cremă de dovleac servită în pâine (rețetă delicioasă)

Supă cremă de dovleac servită în pâine (rețetă delicioasă)

Cerni făină într-un castron și adaugi în centrul ei oul ușor bătut cu furculița, zahărul măcinat, laptele ușor călduț, sarea și untul moale. Frămânți până când aluatul devine elastic și nu se mai...
PUBLICITATE
  

  

  

Rețeta zilei: Midii în stil marinăresc

Rețeta zilei: Midii în stil marinăresc

Ingrediente: 1 kg midii proaspete, 2 linguri unt, 1 praz mic, 1 esolată, 4 căţei usturoi, 1 foaie dafin, 230 ml vin alb, 2 linguri creme fraiche, 1 lingură suc lămâie, 1 linguriţă coajă de lămâie, 3...
Pastramă de porc cu varză, pentru ziua Sfinților Arhangheli

Pastramă de porc cu varză, pentru ziua Sfinților Arhangheli

O poveste populară spune că demult tare, oamenii aflaseră când avea să le vină sorocul, să moară, așa că nimeni nu se mai gândea să mai muncească. Foametea care a cuprins pământul i-a pus pe Arhangheli pe...
Rețeta zilei: Frigărui de pui turceşti

Rețeta zilei: Frigărui de pui turceşti

Ingrediente: 700 gr pulpe de pui dezosate, fără piele, un cub de unt. Pentru marinată: o lingură pastă de roşii, o lingură pastă de ardei, un fir de cimbru, o linguriţă de condiment turcesc, 1/2 lingură...
Rețete de cozonaci și pască

Rețete de cozonaci și pască

Deși par la fel, cozonacii tradiționali sunt diferiți de la o zonă a țării la alta. Dacă astăzi sunt căutați cozonacii cât mai pufoși, rețeta tradițională din  Moldova și din Bucovina este pentru...
Pulpă de miel cu muștar a la Sorin Bontea

Pulpă de miel cu muștar a la Sorin Bontea

Ingrediente › Pulpă de miel fără os › Muștar de Dijon › Câteva felii de pâine albă toast › Vin alb sec › Rozmarin proaspăt › Salvie proaspătă › Pătrunjel proaspăt › 2...
Ciolan de berbec a la Cătălin Scărlătescu

Ciolan de berbec a la Cătălin Scărlătescu

Ingrediente › Ciolan de berbec › Usturoi › Cimbru proaspăt › Rozmarin proaspăt › Sare de mare › Piper zdrobit › Vin › Unt Mod de preparare Ciolanul (cu tot cu os) se...
Plăcintă cu berbecuț a la Florin Dumitrescu

Plăcintă cu berbecuț a la Florin Dumitrescu

Ingrediente › pulpă spate de berbecuț tocată 1,5 kg › ulei de măsline, 50 ml › ceapă albă tocată, 200 g › vin roșu sec 450 ml › scorțișoară baton, 2 buc. › aluat foietaj, 1...
Ciudir (rețetă de la Bucerdea Vinoasă)

Ciudir (rețetă de la Bucerdea Vinoasă)

n spaţiul acela binecuvântat de Dumnezeu, unde Podişul Târnavelor întâlneşte coastele domoale ale Apusenilor, eşti îmbiat de gospodari cu tot felul de băuturi cu nume ciudate. Şi nu mă refer la vinuri şi...
Reţeta zilei: Chifteluțe de somon la cuptor

Reţeta zilei: Chifteluțe de somon la cuptor

Ingrediente: 300 gr file de somon, un ou, 2 căței usturoi, o lingură sos soia, o lingură pesme, 2 linguri ulei de măsline, câteva fire ceapă verde, câteva fire pătrunjel verde, sare, piper Mod de...
Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Miel cu spanac (rețetă mehedințeană pentru Paști)

Da, știu, mai e o țâră până la Paști. Dar mă gândesc că, așa cum țăranul român ăși face vara sanie și iarna car, de pe acum ar trebui gospodinele să-și întocmească meniul pentru ziua luminată a...
Reţeta zilei: Tartă cu brânză, portocale şi migdale

Reţeta zilei: Tartă cu brânză, portocale şi migdale

Ingrediente: 100 g cremă de brânză, 100 g smântână pentru gătit, 250 g fulgi de ovăz, 125 g zahăr pudră, 100 g unt, 2 ouă, 2 portocale, o linguriţă extras de vanilie, fulgi de migdale Mod de...
Reteta. Ou de Paste cu fructe

Reteta. Ou de Paste cu fructe

Video Daca va doriti sa pregatiti de Paste un desert delicios si rapid care sa fie pe gustul intregii familii aveti nevoie de o reteta simpla, cateva fructe si putin curaj. Realizatoarea emisiunii "Numai de bine" de...
Serviciul de email marketing furnizat de