x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rețeta zilei. Tocana mănăstirească a Maicii Domitiana

Rețeta zilei. Tocana mănăstirească a Maicii Domitiana
Cand, prin 1918, vizita Manastirea Ratesti, Nicolae Iorga admira casutele-chilii ale celor 60 de maicute, scriind ca, in locul acesta, se simte „ca intr-o statie de aer”: oaspetii se vedeau mai mult decat surorile,...
Chipsurile sunt toxice și sporesc riscul de cancer

Chipsurile sunt toxice și sporesc riscul de cancer

Tentanțiile alimentare sunt multe și, deseori, cedăm în fața lor. Evident, că, din când în când, ne este permisă câte o mică plăcere, însă când acest lucru devine un stil de viață. Iar excepția se...
Reteta zilei: Fursecuri cu lămâie

Reteta zilei: Fursecuri cu lămâie

Ingrediente ● 2 gălbenușuri ● 100 g zahăr pudră ● 120 g unt ● 240 g făină ● 1/2 plic praf de copt ● sucul și coaja de la 1/2 lămâie Mod de...
PUBLICITATE
  

  

  

Reteta zilei:Cannelloni cu carne şi sos bechamel

Reteta zilei:Cannelloni cu carne şi sos bechamel

Ingrediente 13 bucăţi cannelloni 500 g carne tocată de vită 2 cepe 4 căţei de usturoi 200 g roşii pasate 150 g caşcaval 2 linguri ulei ½ linguriţă busuioc uscat sare piper pătrunjel Pentru...
Rețeta zilei: Lasagna

Rețeta zilei: Lasagna

Ingrediente 500 g carne tocată amestec vită şi porc 14-16 foi lasagna 3 linguri ulei 150 g caşcaval sau parmezan ras 1 cutie roşii în bulion 2 linguri pastă tomate 1 ceapă mijlocie tocată mărunt 1...
Reteta zilei:Prajitură cu ciocolată și alune

Reteta zilei:Prajitură cu ciocolată și alune

Ingrediente: 300 ml friscă lichidă 3 buc zahăr vanilinat 280 g zahăr 1 vârf sare 300 g unt 6 buc ouă 350 g alune padure 125 g tableta ciocolată...
Ordinea în care se aduc vinurile la masă

Ordinea în care se aduc vinurile la masă

În „Codul bunelor maniere astăzi”, Aurelia Marinescu ne învaţă cum să servim vinurile când avem musafiri şi ce capcane trebuie să evităm. 1. Nu se serveşte niciodată un vin dulceag între alte două...
Reteta zilei: Pui Shanghai

Reteta zilei: Pui Shanghai

Ingrediente 100 g amidon de porumb 1 cească semințe de susan 4 lingurițe făină 2 lingurițe muștar simplu 6 lingurițe sos de soia 3 ouă 1 piept mare de pui ulei sare și...
Reteta zilei: Tochitură moldovenească

Reteta zilei: Tochitură moldovenească

Ingrediente: 250 g ceafă de porc, 200 g carne de porc (fleică), 250 g ficat de porc,  200 g cârnaţi de porc semi-afumaţi, 100 g telemea, 6 căţei usturoi, 30 ml ulei de măsline, ouă, o linguriţă de...
Salată de pește cu mujdei, pentru Sfântul Andrei

Salată de pește cu mujdei, pentru Sfântul Andrei

Cu multă vreme în urmă, ultima zi a lunii noiembrie marca încheierea şi începerea unui an. O parte dintre ritualurile sărbătorii dacice a Anului Nou s-au păstrat până în zilele noastre, găsindu-şi însă un...
Reteta zilei: Somon cu broccoli

Reteta zilei: Somon cu broccoli

Ingrediente sare amaretto , 2 linguri de coriandru tocat , sucul a jumatate de lamaie, 450 grame de flori de broccoli , 2 catei de usturoi zdrobit, 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu, 5 fileuri a cate 150 g de somon,...
Rețeta zilei: Mini tarte cu ciuperci de post

Rețeta zilei: Mini tarte cu ciuperci de post

Ingrediente: ● un aluat foitaj ● 500 g ciuperci proaspete sau conservate ● 3 cepe ● 10 bucăți miez de nucă ● 2 linguri ulei ● sare ● piper Mod de preparare: Ciupercile se curăță,...
Reteta zilei: Rasol de vițel cu sos vânătoresc

Reteta zilei: Rasol de vițel cu sos vânătoresc

 Ingrediente 1 kg. carne vițel 3 morcovi 3 radăcini pătrunjel 1 ţelină mica o ceapă 1 linguriță zahăr 1 lingură făină sare piper 2 foi dafin 3 linguri smântână o jumatate...
Reţeta zilei:Brioșe cu banane

Reţeta zilei:Brioșe cu banane

Ingrediente 100 g nuci 1 vârf de sare 2 buc ouă 125 g unt 150 g zahăr 300 g făina albă 1 linguriță bicarbonat zahăr pudră 3 buc banane Mod de preparare Untul, zahărul și...
Reţeta zilei: Salata greceasca cu paste

Reţeta zilei: Salata greceasca cu paste

Ingrediente: 500 grame penne/ fusilli din faina integrala 1 castravete 2-3 rosii 2 cepe rosii 100 grame masline negre 100 grame masline verzi 100 grame masline Kalamata 1 ardei galben 2...
Serviciul de email marketing furnizat de