x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

POVESTEA MITITEILOR. Vezi faimoasa reţetă de mici de la Carul cu Bere

POVESTEA MITITEILOR. Vezi faimoasa reţetă de mici de la Carul cu Bere
În "Bucureştii de altădată", ziaristul Constantin Bacalbaşa susţine că umoristul Nae Orăşanu ar fi cel care a denumit mititeii, la cârciuma Iordache, de pe strada Covaci. Legenda spune că au apărut...
Reţeta zilei: Fursecuri cu ciocolată albă şi cocos

Reţeta zilei: Fursecuri cu ciocolată albă şi cocos

Ingrediente: Un pachet de unt, 3 gălbenușuri, 180 g zahăr pudră, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, un praf sare, 5 ml oțet, făină, ciocolată albă, cocos Mod de preparare: Se omogenizează untul și ...
Reţeta zilei: Pui la cuptor cu usturoi şi lămâie

Reţeta zilei: Pui la cuptor cu usturoi şi lămâie

Ingrediente: Un pui întreg de 1,6 kg, 1 kg de cartofi, 2 căpățâni de usturoi, 100 ml vin alb, 100 ml supă de pui/legume,  unt, 2 fire rozmarin, 6 frunze dafin, o lămâie Mod de preparare: Se...
PUBLICITATE
  

  

  

Reţeta zilei: Creveţi cu legume şi caşcaval

Reţeta zilei: Creveţi cu legume şi caşcaval

Ingrediente: 15 creveţi, 1 ceapă mică, 2 ardei semi-iuţi, 1 roşie mică, 12 roşii cherry, 35 gr caşscaval vacă, 2-3 fire pătrunjel, 2 linguri ulei măsline, ¼ linguriţă boia dulce, sare şi piper...
Reţeta zilei: Prăjitură trufă

Reţeta zilei: Prăjitură trufă

Ingrediente: 125 g unt topit, 200 g biscuiţi sfărâmaţi, 300 ml smântână de gătit, 30 g zahăr pudră, 200 g ciocolată neagră topită, esenţă de vanilie, pudră de cacao (pentru decor) Mod de...
Urzici sleite (rețetă de leac, pentru Sfântul Gheorghe)

Urzici sleite (rețetă de leac, pentru Sfântul Gheorghe)

Sărbătoarea Sfântului Gheorghe marchează trecerea către vară, căci în tradiția populară el este “stăpânul verii”. Numai în această zi oamenii plantau în fața casei un copăcel. Dacă se prindea, era...
Reţeta zilei:Tagliatelle cu Pesto alla Genovese și piept de pui

Reţeta zilei:Tagliatelle cu Pesto alla Genovese și piept de pui

Ingrediente: 150 gr tagliatelle proaspete (sau 250 grame uscate) 3 linguri sos pesto 110 gr piept de pui 2-3 linguri ulei de măsline 50 grame pecorino romano (sau parmezan) piper proaspăt...
Reteta zilei: Rasol de vițel cu sos vânătoresc

Reteta zilei: Rasol de vițel cu sos vânătoresc

Ingrediente 1 kg. carne vițel 3 morcovi 3 radăcini pătrunjel 1 ţelină mica o ceapă 1 linguriță zahăr 1 lingură făină sare piper 2 foi dafin 3 linguri smântână o jumatate cană...
„Șuba” sau Salata cu scrumbie afumată, pentru masa de Florii

„Șuba” sau Salata cu scrumbie afumată, pentru masa de Florii

Pentru că sunt Floriile și e dezlegare la pește, nu avem cum trece peste această zi fără o rețetă la temă. Azi, anume pentru voi, un „peștișor de aur”, care să vă împlinească dorințele! Nu știu...
Reţeta zilei: Brioșe cu banane

Reţeta zilei: Brioșe cu banane

Ingrediente 100 g nuci 1 vârf de sare 2 buc ouă 125 g unt 150 g zahăr 300 g făina albă 1 linguriță bicarbonat zahăr pudră 3 buc banane Mod de preparare Untul, zahărul și...
Reţeta zilei: Cannelloni cu carne şi sos béchamel

Reţeta zilei: Cannelloni cu carne şi sos béchamel

Ingrediente cannelloni 500 g carne tocată de vită 2 cepe 4 căţei de usturoi 200 g roşii pasate 150 g caşcaval 2 linguri ulei ½ linguriţă busuioc uscat sare piper pătrunjel Pentru sosul...
Cum se gătesc pastele perfecte, potrivit specialiştilor

Cum se gătesc pastele perfecte, potrivit specialiştilor

Nu se compară nimic cu nişte paste bine pregătite, iar modul în care acestea se prepară a fost de mai multe ori în centrul dezbaterilor, după cum notează Daily Mail. Giovanni Rana, specialist al bucătăriei...
Rețeta zilei: Tort de biscuiți

Rețeta zilei: Tort de biscuiți

Ingrediente:  un kg biscuiti simpli  500 g ciocolata  2 pachete margarina sau unt 200 g alune decojite sarate  100 g fistic decojit  coaja rasa si sucul de la 3...
Reţeta zilei: Prăjitură cu foi de napolitană și cremă cu nuci și biscuiți

Reţeta zilei: Prăjitură cu foi de napolitană și cremă cu nuci și biscuiți

Ingrediente un pachet foi de napolitană 250 g unt sau margarină 300 g biscuiți simpli fără cremă 250 g nucă măcinată 250 g zahăr tos 5 linguri cacao 250 ml lapte o fiola esență...
Rețeta zilei: Ciocănele aromate cu rozmarin

Rețeta zilei: Ciocănele aromate cu rozmarin

Ingrediente: 8 ciocănele, 2 gogoşari, 2 roşii, 1 ceapă roşie, 1 linguriță zahăr, ulei pentru prăjit, 2 căţei usturoi, 1 lingură pesmet, sare, piper, boia dulce şi iute, rozmarin, cimbru Mod de...
Serviciul de email marketing furnizat de