x close
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Vinul si sanatatea (continuare)

Cei care consuma moderat vin rosu isi pot mentine vasele de sange intr-o stare mult mai buna decat "abstinentii". CATALIN PADURARU - Vinexpert Pneumonia, bronsita acuta si alte infectii respiratorii sunt cauzate...

Aperitive capcana

De la o vreme, in anumite localuri, pana e gata comanda, chelnerul iti ofera o atentie "din partea casei". Poate fi o felie de paine cu unt ori cu usturoi, niste cascaval cu piper, la scobitoare, masline, o tuica...

Specialitatea zilei - Salata turceasca

Reteta este oferita de Mario del Ticco de la Restaurantul Capricciosa Timp de preparare: 5 minute Ingrediente: 20 g rosii, 20 g ceapa, un castravete, 20 g fenel, jumatate de ardei gras, 20 g apio. Grad de di...
PUBLICITATE
  

  

  

Despre vin si sanatate

Cam cu jumatate de gura, incepe sa se afirme in mass-media romanesti ca vinul este si medicament. CATALIN PADURARU - Vinexpert S-a acceptat destul de tarziu ca e aliment, dar ca are si valente terapeu...

Politete, haine grele!

Daca ti-ai rezervat o masa la restaurant, dar in ultimul moment ai avut o altercatie cu seful si ti-a pierit tot cheful, nu-ti varsa nervii pe ospatar. Nu e vina lui ca ai avut o zi proasta. SIMONA NICHITA Odata...

Publicitatea la vin

Pe ecranul televizorului nu vedem in ultima vreme decat Murfatlarul care face eforturi sustinute in campul promovarii. Au mai aparut pe sticla Cramele Prahova, Jidvei, Pietroasa si Vincon. CATALIN PADURARU -...

Meniu de maniere - Fumatorii in vizita

Sfaturile ne sunt oferite de autoarea best seller-ului "Codul bunelor maniere astazi", aparut la Editura Humanitas Cand suntem invitati undeva, ne vom aprinde tigara la invitatia gazdei. Daca atunci cand sunt de...

Specialitatea zilei - Salata de ton cu ceapa si cu fasole

Reteta este oferita de Mario del Ticco de la Restaurantul Capricciosa Ingrediente: 50 de grame de fasole fiarta, jumatate de ceapa, 30 de grame de ton in cutie in ulei de masline. Timp de preparare: 8...

Fata de plastic a Hanului lui Manuc

GASTRONOMIE Terasa cu scaune de plastic si umbrelute inscriptionate cu tot felul de marci de bere dau un aspect ieftin unui loc incarcat de istorie, cum este cazul Hanului lui Manuc. FLORIN CEPEAGA Cine se duce...

Vinurile vecinilor

Se face trimitere la succesul Lumii Noi a carei reusita in vinuri este asteptata si la aceasta triada. CATALIN PADURARU - Vinexpert La afirmarea acestei identitati onorabile a contribuit, cu cea mai mare...

GASTRONOMIE/STIATI CA… - 25 iunie 2004

Mahmureala de dupa un chef se rezolva consumand un ceai concentrat de menta. Menta mai este apreciata inca din antichitate ca un stimulator sexual. Mai este folosita pentru parfumarea branzeturilor. Oul, apreciat...

Specialitatea zilei - Vitel alb cu ton

Ingrediente: 50 grame rasol de vitel alb, 20 grame rozmarin, 3 catei de usturoi, legume (rosii, ardei, morcov), 30 grame ton, 10 grame capere, 1 castravete murat, 1 gogosar murat, 30 grame maioneza, sare, ulei,...

Vinurile vecinilor - Bulgaria

Bulgarii au avut parte de ocupatia otomana 500 de ani. Cu toate repercusiunile de rigoare, inclusiv cea a scaderii popularitatii vinului, in zilele noastre, Bulgaria se situeaza pe piata mondiala pe o pozitie...

Specialitatea zilei - File de vitel cu salata rucola

Reteta este oferita de Mario del Ticco de la Restaurantul Capricciosa Ingrediente: 100 grame muschi de vaca, 20-30 grame parmezan, salata rucola Timp de preparare: 8 minute Grad de dificultate: scazut Mod de ...

Concluzia vechii generatii: dezinteres!

GASTRONOMIE Daca vrei sa gasesti un bucatar tanar, al generatiei de azi, care sa fie si iscusit, iti trebuie multa rabdare, pentru ca te afli in cautarea unei specii pe cale de disparitie. SIMONA...
Serviciul de email marketing furnizat de