x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Regim la restaurant

Cei carora doctorul le recomanda un regim alimentar strict si totusi merg la restaurant, aleg din meniu preparatele despre care stiu din auzite ca sunt sanatoase. Iata cateva sfaturi pentru o masa de regim. OANA ANTON...

Culesul

Cum se face astazi culesul stim. Mai putin cunoscute sunt obiceiurile din trecut. Bucuria, entuziasmul, aceste stari legate de culesul strugurilor s-au mai diluat in prezent. Conotatia comerciala tinde sa ia...

Astazi Sfanta Maria, maine Sfanta Ana

La Multi Ani tuturor celor care poarta aceste minunate nume! Sa va bucurati de tot ceea ce este mai bun in viata si, mai ales, de apropierea celor dragi! Acum, cedati ziarul in mainile acestora si, doar pentru...
PUBLICITATE
  

  

  

Painea reginei

In Antichitate painea coapta in cuptor de lemne si asezonata cu ulei de masline, condimente, cartofi si alte ingrediente era o mancare foarte populara in tarile mediteraneene. Astazi, un produs specific italienesc,...

Vindex

Dictionarul explicativ al vinurilor, VINDEX, continua sa va apropie de termenii specializati din viti-vinicultura. CATALIN PADURARU - Vinexpert ASAMBLAJ - mult mai cunoscut in romaneste - cupaj: operatiune care c...

Chelner sau actor?

GASTRONOMIE Unii cred ca meseria de ospatar este 100% teatru. Altii, ca este o munca a detaliilor. Unii cred ca meseria de ospatar este 100% teatru. Altii spun ca este o munca a detaliilor. Oricum ar fi...

Istoria furculitei

La inceputuri, furculita a fost considerata un obiect nefolositor, iar cei ce-o utilizau erau ridiculizati din cauza gesturilor efeminate cu care o manuiau. Italienilor le-au trebuit cinci secole pentru a o accepta. ...

Papricasul ca spectacol

Chiar si cand gateste pentru familie, Laszlo Nagy prefera cantitatile mari. Isi cheama vecinii si simte o foarte mare bucurie cand acestia sunt incantati de mancarea lui. Vineri a preparat un papricas de pui cu tarhon...

Exotisme

Mai apare, din cand in cand, cate o stire referitoare la "vinul fara alcool". Din punctul de vedere al unui om care iubeste vinul, o astfel de inventie nici nu poate fi luata in seama. Vinul este vin pentru ca are si...

Avem nevoie de un ghid?

In conditiile in care se vor naste din ce in ce mai multe branduri locale, pe masura ce brandurile internationale isi vor face loc si ele pe piata romaneasca, simpla cunoastere a caracteristicilor generale de soi nu...

Ostropel de mistret

"Lumea vanatorilor" e un teritoriu inchis, nepermis "necunoscatorilor" - ori mai bine o lume paralela, cu tainele si regulile ei. Bucataria vanatoreasca insa e... fabuloasa! SIMONA LAZAR Un ostropel de mistret...

Criticul de vin

Foarte multi oameni care ma intalnesc imi adreseaza intrebari turnate, parca, pe acelasi calapod. "Care este vinul cel mai bun?", "Vinurile romanesti sunt mai bune decat cele straine?". In aceeasi maniera vin si...

Reteta din seif

La americani, aripioarele au mai mare cautare decat pulpele sau pieptul de pui. De cativa ani au prins si la romani. Cu sos sau condimente ori pur si simplu prajite, ele au devenit o delicatesa. OANA ANTONESCU...

Cordon, cheminee II

CATALIN PADURARU - Vinexpert Am ajuns la pahare. In mod normal, sampania trebuie servita in pahare de cristal usor evazate. Ideal este paharul "flute", care permite si o perlare de durata. Paharele - dupa...

Ca la mama acasa

Vacantele copilariei intrau pe linie dreapta o data cu primele frunze ingalbenite. Soarele ardea mai putin, vazduhul era mai inmiresmat si cei ai casei parca aveau mai multa vreme sa se adune la masa de pranz, sub...
Serviciul de email marketing furnizat de