x close
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Fata de plastic a Hanului lui Manuc

GASTRONOMIE Terasa cu scaune de plastic si umbrelute inscriptionate cu tot felul de marci de bere dau un aspect ieftin unui loc incarcat de istorie, cum este cazul Hanului lui Manuc. FLORIN CEPEAGA Cine se duce...

Vinurile vecinilor

Se face trimitere la succesul Lumii Noi a carei reusita in vinuri este asteptata si la aceasta triada. CATALIN PADURARU - Vinexpert La afirmarea acestei identitati onorabile a contribuit, cu cea mai mare...

GASTRONOMIE/STIATI CA… - 25 iunie 2004

Mahmureala de dupa un chef se rezolva consumand un ceai concentrat de menta. Menta mai este apreciata inca din antichitate ca un stimulator sexual. Mai este folosita pentru parfumarea branzeturilor. Oul, apreciat...
PUBLICITATE
  

  

  

Specialitatea zilei - Vitel alb cu ton

Ingrediente: 50 grame rasol de vitel alb, 20 grame rozmarin, 3 catei de usturoi, legume (rosii, ardei, morcov), 30 grame ton, 10 grame capere, 1 castravete murat, 1 gogosar murat, 30 grame maioneza, sare, ulei,...

Vinurile vecinilor - Bulgaria

Bulgarii au avut parte de ocupatia otomana 500 de ani. Cu toate repercusiunile de rigoare, inclusiv cea a scaderii popularitatii vinului, in zilele noastre, Bulgaria se situeaza pe piata mondiala pe o pozitie...

Specialitatea zilei - File de vitel cu salata rucola

Reteta este oferita de Mario del Ticco de la Restaurantul Capricciosa Ingrediente: 100 grame muschi de vaca, 20-30 grame parmezan, salata rucola Timp de preparare: 8 minute Grad de dificultate: scazut Mod de ...

Concluzia vechii generatii: dezinteres!

GASTRONOMIE Daca vrei sa gasesti un bucatar tanar, al generatiei de azi, care sa fie si iscusit, iti trebuie multa rabdare, pentru ca te afli in cautarea unei specii pe cale de disparitie. SIMONA...

Vinurile vecinilor

Intr-o enciclopedie de circulatie mondiala apare o harta a regiunilor viticole "ale Dunarii si Marii Negre". CATALIN PADURARU - Vinexpert Dupa coloritul acesteia ca reprezentare a suprafetelor cultivate cu...

Specialitatea zilei - Salata de paste

Reteta este oferita de Mario del Ticco de la Restaurantul Capricciosa Ingrediente: 80 grame paste scurte, 30 grame mozzarela, rosii cherry, 10 grame patrunjel, 10 grame ceapa Timp de preparare: 12 minute Grad de...

Gastronomia ca salvare

Citeam recent, intr-o revista literara, cateva scrisori inedite ale lui Sadoveanu, catre un anonim, in care marturisea ca-si gaseste refugiul in pescuit. BOGDAN ULMU Cred ca si lumea noastra agitata si-a gasit o...

Piedicile din calea Constitutiei UE

INTEGRARE Statele din Uniunea Europeana s-au mandrit intotdeauna ca spatiul comunitar este unul al democratiei, unde totul depinde de vointa cetateanului. S-ar putea insa ca tocmai aceasta voce a cetateanului sa...

Specialitatea zilei - Spaghete cu rosii proaspete si busuioc

Reteta este oferita de Mario del Ticco de la Restaurantul Capricciosa Ingrediente: 80 grame spaghete, 50 grame rosii, ulei, sare, 2-3 frunze de busuioc Timp de preparare: 8 minute Grad de dificultate:...

Bilet de intrare

CATALIN PADURARU - Vinexpert La una dintre emisiunile de stiri de acum cateva seri ni se prezenta un nou "succes" al vinurilor romanesti: prezenta acestor licori pe mesele celor mai inalti demnitari straini in...

Condimente orientale

Daca v-ati saturat de sarmalele romanesti, puteti incerca echivalentul lor in gastronomia araba. Carnea de oaie si orezul sunt si ele la mare cautare. La toate acestea se adauga o multime de condimente, cam sapte...

Drumul vinului

Anul vinului romanesc" si "Drumul vinului" au fost doua proiecte care au dat sperante iubitorilor de vin, viticultorilor, operatorilor din turism. CATALIN PADURARU - Vinexpert Anul vinului romanesc a trecut, iar...
Serviciul de email marketing furnizat de