x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Stramosii suntem noi!

Ne place sa utilizam in pedagogia casnica sau la serviciu valorile traditionale, vorbim des despre mostenirea culturala, istoria ne creeaza puseuri de mandrie. CATALIN PADURARU - Vinexpert Foarte rar insa ne...

Mancare à la greci

Jocurile Olimpice de la Atena sunt un bun prilej de a va familiariza cu fascinanta bucatarie greceasca si cu denumirile pe care le veti gasi in meniuri. OANA ANTONESCU Putini stiu ca sarmalele si...

Malaga

Malaga, oras si port la Mediterana, in Andaluzia, sudul Spaniei. Inca din anii ’60, Malaga si-a castigat reputatia de "poarta turistica" spre Costa del Sol, dar industria vinului are o poveste lunga...
PUBLICITATE
  

  

  

Stiuca si vin

In postul Sfintei Marii, maine, 6 august, de Probejenie, este dezlegare la peste. SIMONA LAZAR  Casa lui Mos Lucaci se sprijina pe talpile ei de lemn, de piatra de rau si de lut. In mijlocul curtii, cu...

Restituiri

O statistica a vizitatorilor de la Cricova m-a pus pe ganduri. Intr-un top al turistilor care intra in acest oras subteran, pe primele locuri se situeaza germanii, francezii, americanii, rusii, israelienii si...

Secrete mexicane

Cine crede ca mancarea mexicana este condimentata trebuie sa stie ca nu este asa cum se spune. Doar in cateva zone din Mexic se mananca foarte iute. OANA ANTONESCU In zona de nord a Mexicului se mananca foarte...

Trucuri in bucatarie

O supa sau ciorba este prea sarata? Poti rezolva problema adaugand cativa cartofi cruzi, taiati cubulete. Secretul este ca acesti cartofi absorb sarea in exces. Vreti sa aveti frunze de telina proaspete cat mai mult...

Specialitatea zilei - File de vitel insiropat cu otet balsamic

Timp de preparare: 20 de minute. Grad de dificultate: mediu. Ingrediente: 250 g muschi de vita, 10 g faina, 10 g unt, 15 ml ulei, 10 ml otet balsamic. Mod de preparare: Se taie muschiul de vita felii, se da...

Sherry, Jerez, Xeres

I se atribuie vitei-de-vie din Jerez o vechime de 3000 de ani. Fenicienii ar fi fondat Xera la 1100 i.Hr. Oricum, se pare ca venirea arabilor in sec. VII, impreuna cu stiinta distilarii, a fost cea care a...

Castravetii murati si marea lor taina

Nu este inca vremea muraturilor pot spune unii. Mai este o luna de vara, dar cele mai harnice dintre gospodine pot sa-si umple camara de pe acum. Trebuie insa sa afle cateva secrete... de-ale batranilor. SIMONA...

Damme - Jeanne

Francezii au ajuns sa se planga ca se vorbeste din ce in ce mai mult despre vin si se consuma din ce in ce mai putin. CATALIN PADURARU - Vinexpert O remarca care se aude intr-o tara unde consumul pe cap de locu...

Specialitatea zilei - Tiramisu pregatit acasa

li>Ingrediente: 4 oua, 100-150 grame zahar tos, 800 grame branza Mascarpone, 2 pachete biscuiti Savoiardi, 50 grame lichior Amaretto, 400 grame cafea espresso. Timp de preparare: 30 minute Grad de dificultate:...

O prajitura pentru domnite

Prajitura pe care o gasim astazi in cofetarii sub diferite forme si compozitii poarta in ea o istorie veche de 100 de ani si un nume ce tine de povesti cu duci si ducese. CRISTINA CATANA Se spune ca acum un...

Romanii de afara

O data cu lansarea concursului zilnic cu premii Bag-in-Box, am intrat intr-un dialog cu cititorii. Asteptam, intr-un fel, ca aceasta moderna "jucarie" de 3 litri sa atraga un numar oarecare de raspunsuri...

Specialitatea zilei - Rosii gratinate cu ton

Reteta de astazi va este oferita de Mario del Ticco, bucatar la Restaurantul Capricciosa. Ingrediente: doua rosii, 40 g ton, 30 g pesmet, 10 buc. capere, o lingura ulei de masline, un ou, un catel de...
Serviciul de email marketing furnizat de