x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Legume bogate

Un sat aproape de Dunare. Trec uneori pe acolo, cand ma pridideste dorul de Ostrov si de Pacuiul lui Soare. Intamplarea face sa poposim intr-o zi de vara intr-una dintre curtile adapostite sub un nuc urias, chiar inainte...

Multumesc

Ma surprind deseori intr-o ipostaza greu de gestionat, ca posesor al unor accese de nerabdare. CATALIN PADURARU - Vinexpert In acele momente fac greseli, devenind abrupt in exprimare, mi se pare ca nu vom ajunge...

Cand clientul nu mai pleaca

Daca se intampla se va prinda miezul noptii intr-un restaurant si ospatarii se uita urat la dumneavoastra, inseamna ca trebuie sa va terminati repede consumatia si sa plecati, pentru ca altfel veti fi dat...
PUBLICITATE
  

  

  

Cand putem alege

Cand putem alege nu inseamna doar ca avem de unde sau ca ne putem permite, ci ca avem abilitatea necesara in a asocia vinurile cu mancarea, ca putem intui profitul unei asocieri perfecte. CATALIN PADURARU -...

Cum ar fi sa ai poza ta pe tort?

Daca vreti sa faceti un cadou deosebit vreunui prieten, va dam o sugestie: tortul imprimat cu poza. Mai mult decat atat, puteti face trucaje care cu siguranta vor starni hohote de ras. OANA ANTONESCU Metoda de...

Secrete din lumea vinului rosu

Una dintre cele mai importante si actuale schimbari din lumea vinului este raspunsul la intrebarea: Cat de repede consumam un vin rosu dupa ce l-am cumparat? CATALIN PADURARU - Vinexpert In trecut, o sticla de...

Razboinicii stacojii

Vara. Cu picioarele goale, cu pantalonii suflecati pana peste genunchi, cativa barbati tineri inaintau prin apa Tazlaului. Se pornise "vanatoarea de raci". SIMONA LAZAR  Noi, copiii, priveam - cu pasiune,...

Vinuri pentru vara

Ocolim pe cat se poate carnea de porc, in timpul verii. Ne putem bucura insa de salatele de peste, de mancarurile asiatice pe baza de pui sau fructe de mare sau de meniurile vegetariene alcatuite din soia,...

Terasa schimba aspectul localului

Graba si dorinta de a investi cat mai putin ii fac pe unii patroni de restaurante sa uite de bunul gust cand decid sa adauge localului si o terasa. Nu mai conteaza cum arata interiorul atat timp cat profitul...

Placeri dulci

Pentru ca e vara si pentru ca este vremea tartelor cu visine, cu mere, cu caise, pentru ca la temperaturi inalte se impun deserturi usoare, sa cunoastem cateva vinuri care s-ar potrivi foarte bine in compania...

Ratatouille, un regal provensal

Vara Cupei Mondiale din America, la fotbal, avea sa-mi aduca doua mari bucurii: intalnirea cu marea si un brat de carti de bucate, aduse de Yves din Franta. SIMONA LAZAR  Asa am dobandit si cunostinte de...

Ce? De ce? De unde?

In privinta achizitiilor de vin, aceste intrebari se rostogolesc obsesiv pentru cei care nu sunt doar consumatori de lichide alimentare. CATALIN PRUTEANU - Vinexpert Ce vinuri cumparam? Sa incercam sa raspundem...

Nu platim luxul

Un local elegant te duce cu gandul ca o salata trebuie sa aiba un pret piperat. La fast-food insa, aceeasi salata costa cu mult mai mult. OANA ANTONESCU Multi dintre romani nu ar intra intr-un local luxos fara sa...

Filoxera si hibrizii

Popularitatea hibrizilor a ajuns la apogeu in perioada interbelica. Succesul cunoscut cu cateva decenii in urma in ampla actiune de refacere a viilor din Europa afectate de filoxera, plus productivitatea...

Pui la ceaun

Pui la cuptor, la sticla, prajit, fiert, cu smantana, cu mujdei, cu... Cine nu stie macar o reteta de pui? Chiar si cea care spune asa: "pui morcov, pui ceapa, pui ce pui, si ti-a iesit supa de (ce) pui...". SIMONA...
Serviciul de email marketing furnizat de