x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Pui la ceaun

Pui la cuptor, la sticla, prajit, fiert, cu smantana, cu mujdei, cu... Cine nu stie macar o reteta de pui? Chiar si cea care spune asa: "pui morcov, pui ceapa, pui ce pui, si ti-a iesit supa de (ce) pui...". SIMONA...

Concurs - Premiem cititorii fideli!

In fiecare zi puteti castiga cate un bag-in-box Val Duna oferit de Vinexpert. Trebuie sa cititi cu atentie editorialul semnat de Catalin Paduraru si sa raspundeti corect la o intrebare. Raspunsurile le puteti trimit...

Pro si contra

Nu sunt multe locuri in lume unde se mai vinde vinul varsat. Asta nu inseamna ca o particularitate romaneasca trebuie amendata sau, mai rau, inlocuita. CATALIN PADURARU - Vinexpert Nici tuica fiarta n-o mai...
PUBLICITATE
  

  

  

Meniurile de sezon sunt ieftine

Daca vreti sa mancati iarna, la restaurant, o salata de cruditati, s-ar putea sa aveti dificultati in gasirea unui local in care sa va satisfaceti pofta. CRISTINA CATANA Majoritatea restaurantelor isi schimba...

Romanii sunt clienti mofturosi

Daca restaurantele ar putea sa-si aleaga clientii, parerea ar fi unanima: i-ar alege pe cei americani. Nu sunt pretentiosi, accepta fara nazuri orice fel de mancare si lasa un bacsis de 15%-20%. Romanii, in schimb,...

Specialitatea zilei - Melci cu piept de rata afumat

Durata de preparare:10 minute Grad de dificultate: mediu Ingrediente: melci (daca sunt mici 9-10 bucati, daca sunt mari 6 bucati), fasole boabe fiarta - 70 g, piept de rata afumat cu piele - 20 g, telina americana ...

Vindex - 17 iulie 2004

CATALIN PADURARU - Vinexpert MOLATIC - Un vin molatic este un vin lipsit de caracter. In lipsa unui nivel normal de aciditate si taninuri, un astfel de vin se prezinta drept plat si fara vigoare, adica un vin lipsit...

Delicii in miez de vara

In orasul fierbinte, sub o umbra subtire cat sa stea un om in picioare, o batrana imbie trecatorii cu mere. SIMONA LAZAR  Mere santiliesti. Verzi, acrisoare doar cat sa-ti aduca apa in gura. Cu coaja lucioasa si...

Suna bine, dar ce e?

"Biftec Tartar", "Pffetersteak", "Scalopina all limone" sunt cateva denumiri care suna frumos si starnesc curiozitatea clientilor. Dar atentie la ce comandati! Inainte de a cere ceva care suna bine, nu trebuie sa va...

Chestiune de gust

CATALIN PADURARU - Vinexpert Filtrare - Una dintre operatiunile care permit obtinerea limpezirii vinului. Filtrarea permite retinerea in filtre speciale nu numai a depozitelor din vin, ci si a fermentilor nedoriti....

Specialitatea zilei - Spaghete "Amatriciana"

Ingrediente: 80 g spaghete, 20 g ceapa, 50 g rosii proaspete, 20 g parmezan, 20 g speck (se gaseste in supermarket-uri) Grad de dificultate: scazut Timp de preparare: 10 minute Mod de preparare: Spaghetele se...

Chestiune de gust

CATALIN PADURARU - Vinexpert Blanc de Noirs - Expresie care inseamna "un vin alb obtinut din struguri negri". De fapt, acest lucru este posibil datorita faptului ca din strugurii negri rezulta un suc lipsit de...

Mancarea de melci - fara inhibitii

Melcii pentru francezi sunt precum gogosile pentru romani, constata Joseph Hadad, bucatar-sef la Casa Vernescu. La noi, preparatele din melci sunt considerate un moft pe care putini si-l pot permite. CRISTINA CATAN...

Specialitatea zilei - Escalop de vitel cu sparanghel

Ingrediente: carne de vitel: 100g, faina 10g, sparanghel 50g, ulei de masline 50ml, vin alb sec 30ml, unt 20g, sare si piper dupa gust. Grad de dificultate: mediu Timp de preparare: 25 minute Mod de preparare:...

GATRONOMIE/Superstitii

Nu lasa mancarea in farfurie, pentru ca se spune ca vei avea parte de un sot urat. Daca mananci coltul painii se spune ca te va iubi soacra. Cand intri intr-o casa si gasesti gazda la masa se spune ca vei avea o...
Serviciul de email marketing furnizat de