x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Meniu de maniere - Cum mancam crustaceele

AURELIA MARINESCU Atunci cand serviti crustacee trebuie sa stiti ca se servesc fara carapace. In situatii mai putin protocolare puteti curata crevetii cu mana: le rupeti capul si apoi scoateti carnea din...

Specialitatea zilei - Pastrav marinat cu rodii si salata rucola

Ingrediente: pastrav intreg 300 g, otet 100 ml, ulei de masline 100 ml, o rodie, rucola 100 g, doua foi de dafin, zeama de la o lamaie si de la o portocala. Grad de dificultate: ridicat Timp de preparare: 48 de ore...

Cafeaua, intre arta, obisnuinta si inovatie

A intrat atat de puternic in cutumele noastre matinale, incat nu-i mai acordam atentia cuvenita. Nu ne imaginam ca ar mai putea avea secrete. Si totusi... BOGDAN ULMU Batranii spuneau despre cafea ca se serveste...
PUBLICITATE
  

  

  

Vindex

CATALIN PADURARU - Vinexpert Agresiv - Un vin agresiv este un vin care ataca papilele gustative. Acest defect se datoreaza unei aciditati prea ridicate, a unui proces incomplet de maturizare a strugurelui, a unei...

Specialitatea zilei - Salata de capsuni cu frisca

Reteta este oferita de Constantin Badea, directorul restaurantului cu specific romanesc Golden Blitz Center. Portii: cinci Timp de preparare: 5 minute Grad de dificultate: scazut Ingrediente folosite:...

Patronii teraselor prefera fustele

Sefii de carciumi au facut din profilul unui ospatar mai degraba un portret de Gioconda, decat de angajat. Pentru discriminari la angajare, ei risca amenzi de pana la 40 de milioane de lei. FLORIN CEPRAGA Sexul,...

De unde cumparam vinurile

Incetul cu incetul se va dezvolta si la noi un comert inteligent in zona de activitate a producatorilor. CATALIN PADURARU - Vinexpert Magazinele acestora nu vor fi doar "puncte de desfacere" la poarta...

Specialitatea zilei - Spanac cu ciuperci

Reteta este oferita de Constantin Badea, Golden Blitz Center ...

Sawrma ca la noi

Sawrma da batai de cap patronilor cand o scriu in meniu si bucatarilor romani cand o prepara. Condimentele orientale au fost inlocuite cu cele autohtone. CRISTINA CATANA Inventata de libanezi, sawrma a fost adusa...

Vinul in vorbe

De la bun inceput separati notiunea de aroma a vinului de aromele artificiale. Nu despre ele discutam, iar vinurile cinstite nu au nevoie de asa ceva. De altfel, legea le interzice pentru vinurile linistite....

Specialitatea zilei - Sufleu de salata

Reteta este oferita de Constantin Badea, Golden Blitz Center Portii: 5 Ingrediente: salata 3 bucati, usturoi 50 g, vin alb 75 ml, unt 50 g, faina 35 g, lapte 425 ml, nucsoara 5 g, sare 15 g, piper 2 g. Grad de...

Mici ca la carte

Vorbeam acum opt-noua ani cu patrononul unui mare restaurant din Moldova si-l intrebam de ce nu-si diversifica meniul. Omul mi-a marturisit, sincer: "Pentru cine? Eu am carciuma in hala. Ori, aici se cer zilnic doar...

Vinul si sanatatea (continuare)

Cei care consuma moderat vin rosu isi pot mentine vasele de sange intr-o stare mult mai buna decat "abstinentii". CATALIN PADURARU - Vinexpert Pneumonia, bronsita acuta si alte infectii respiratorii sunt cauzate...

Aperitive capcana

De la o vreme, in anumite localuri, pana e gata comanda, chelnerul iti ofera o atentie "din partea casei". Poate fi o felie de paine cu unt ori cu usturoi, niste cascaval cu piper, la scobitoare, masline, o tuica...

Specialitatea zilei - Salata turceasca

Reteta este oferita de Mario del Ticco de la Restaurantul Capricciosa Timp de preparare: 5 minute Ingrediente: 20 g rosii, 20 g ceapa, un castravete, 20 g fenel, jumatate de ardei gras, 20 g apio. Grad de di...
Serviciul de email marketing furnizat de